• Home
  • Prima
  • Duminică vom merge la vot. E un drept și o datorie cetățenească

Duminică vom merge la vot. E un drept și o datorie cetățenească

mergi la vot 1

Duminică vom merge la vot. E un drept și o datorie cetățenească. TU, cetățeanul, este stăpânul doar în această zi, ești cel ce decide.

Vom avea trei buletine și trei urne de vot în toate secțiile. În una dintre urne vom introduce buletinul de vot pentru europarlamentare. În ultimele două, răspunsul la întrebările din cadrul referendumului pentru justiție.

Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acesteia, se precizează în decizia BEC.

Care sunt cele două întrebări la referendumul pentru justiție 2019

Întrebările din cadrul referendumului pentru justiție, inițiat de președintele Iohannis, la care trebuie să răspundem simplu, prin „da” sau „nu” sunt următoarele:

  1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Votul de duminică, pentru reprezentații noștri în Uniunea Europeană, este cel care dă șansa fiecărui cetățean să aleagă, să decidă, să vrea. Pe cine alege, e treaba lui. Important e să fie acolo unde i se dă dreptul să fie, să nu absenteze, să nu dea bir cu fugiții, validând lașitatea. Ca atare să mergem la vot, cât încă mai avem acest drept câștigat prin sângele semenilor!

AMPress

Parteneri