• Home
  • Prima
  • Opt pentru Cotroceni. Cine candidează la preşedinţie şi câți bani face fiecare

Opt pentru Cotroceni. Cine candidează la preşedinţie şi câți bani face fiecare

cotroceni 3

Cei opt interesați să devină președinte sunt liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, actualul șef al statului Klaus Werner Iohannis, președintele USR, Dan Barna, liderul PLUS, Dacian Cioloș, dar și patru social-democrați: Șerban Nicolae, Eugen Orlando Teodorovici, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor. Ultimii patru, dar și Călin Popescu Tăriceanu urmează ca, în această săptămână, să fie măsurați sociologic de către PSD, pentru ca, la un viitor congres, principalul partid aflat la guvernare să decidă care nume este cel mai potrivit pentru a fi susținut în campania electorală, în vederea accederii în turul al doilea.

Este foarte posibil ca, în urma acestor măsurători, PSD să meargă cu un candidat comun, împreună cu ALDE, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Dar la fel de probabilă este ipoteza în care PSD să participe la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu. Aproape sigur este faptul că deputatul Liviu Pleșoianu va candida pentru Palatul Cotroceni, cu sau fără sprijinul partidului din care face parte.

De cealaltă parte, disputa desemnării candidatului pentru alegerile prezidențiale se dă, în aceste zile, între liderul USR, Dan Barna, și cel al PLUS, Dacian Cioloș, fiind efectuate și în această alianță măsurătorile de rigoare.

În același material, publicat de Jurnalul.ro, se face o interesantă evaluare în bani a fiecărui candidat, concluzia fiind că pe locul întâi ca avere e Călin Popescu Tăriceanu, iar cel mai sărac ar fi – luând de bune declarațiile de avere – Mihai Fifor.

Citeşte mai mult pe Jurnalul.ro

Parteneri