Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura. Baronii PSD vor câte un cadidat pe post

Eugen Teodorovici, unul din candidații pentru conducerea executivă a PSD s-a retras din competiție. Ministrul a spus că nu de frică, ci pentru că el are ”altă filosofie de viață”, din care nu iese. Ministrul de Finanțe a spus  ziariștilor, după ședința CEx, că el ”este cel mai important în Guvern”. El – adică eu! – îi învață pe miniștri ”cum trebuie cheltuiți banii”.

Preşedintele organizaţiei PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat vineri că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a propus, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, ca aceia care pierd funcţiile pentru care candidează la congres să plece şi din funcţiile guvernamentale. Propunerea nu a fost supusă votului.

„Teodorovici a propus tot sau nimic, adică să candidăm şi cine pierde pleacă din funcţia guvernamentală”, conform lui Marian Oprişan.

El a adăugat că „nu au fost de acord ceilalţi, fapt pentru care, din principiu, domnul Teodorovici s-a retras”.

Întrebat dacă Teodorovici rămâne o variantă pentru candidatul la Preşedinţie, Oprişan a răspuns, conform Agerpres: „Domnul Teodorovici e un coleg foarte bun şi un politician care spune mult românilor pe viitor”.

Ședința CEx a eliminat multe variante care țin de democrația de partid, fiindcă ”noi trebuie să ne prezentăm mai uniți ca niciodată” (lider județean), iar varianta  este ca mâine, la Congres, pentru ”fiecare post trebuie să fie un singur candidat”. ”Altfel ne facem de râs!”.

Oprișan a mai spus că Dăncilă este singura care poate face față funcției de premier și președinte de partid. ”Sunt mulți buni,  dar niciunul nu ar fi în stare să facă ce face doamna Dăncilă”. Și alți lideri de partid spun că unicul vot trebuie să fie pentru Viorica Dăncilă. Alegerile vor fi  într-un singur tur.

D. Dumitru, AMPress