• Home
  • Prima
  • Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România. Povestea celor 200 milioane de dolari americani şi altele

Ce se ascunde în spatele revenirii Elenei Udrea în România. Povestea celor 200 milioane de dolari americani şi altele

udrea 4

Elena Udrea la benzinărie, Elena Udrea la un restaurant de fițe, Elena Udrea la farmacie.Totul pare ca-n vremurile bune, de parcă fuga și lunile petrecute în închisoarea din Costa Rica au fost doar un vis urât, informează Antena 3.

Desigur că toată lumea s-a întrebat ce i-a venit Elenei Udrea să se întoarcă, dacă are vreo legătură revenirea cu informațiile că a fost vizitată de FBI în celula din San Jose sau dacă a făcut vreo înțelegere cu autoritățile din România să toarne în sfârșit tot ce știe și să scape definitiv de probleme.

E adevărat că, în momentul de față, după deciziile Curții Constituționale care, practic, i-au adus eliberarea și, foarte probabil, rejudecarea în totalitate a procesului, inclusiv din prima instanță, am putea spune că, de fapt, Udrea nu mai risca să meargă la închisoare și deci nu mai avea motive să stea departe.

Dar, deși o parte din sistem în mod evident se chinuie s-o bage iar la pușcărie, Udrea a căpătat brusc din nou suficientă încredere încât să se întoarcă. Care este sursa acestei încrederi, ca să nu vorbim chiar despre siguranță?

Unele surse vorbesc despre asigurări primite de Udrea că lucrurile s-au mai schimbat și că-i este garantată pacea cu sistemul. Și liniștea. În schimbul tăcerii, desigur. Tăcere mai ales în legătură cu ancheta internațională pentru care o comisie rogatorie de procurori a venit și în România, în care ar fi vorba și despre vreo 200 de milioane de dolari, bani deturnați din fonduri de la americani, mai precis CIA.

Cert este că, de când s-a întors, Udrea tace și nu întreține presa decât, eventual, cu planurile de botez și nuntă. Și, pentru prima dată de la arestarea în Costa Rica, Traian Băsescu a vorbit despre ea într-o emisiune după ce, timp de 9 luni, n-a îndrăznit nici măcar să-i pronunțe numele.

Cert este că ”fata din Pleșcoi” trăiește încă pe picior mare și nu ascunde că în spatele ei se află o avere colosală, pe care puține persoane de pe glob o fac atât de iute, pornind de la nimic.

Citeşte tot pe Stiripesurse.ro

Parteneri