• Home
  • Editoriale
  • Lucian Avramescu: Dăncilă nu mai e mută și zice că nu mai e gâscă

Lucian Avramescu: Dăncilă nu mai e mută și zice că nu mai e gâscă

poetul lucian avramescu 1

Dăncilă nu mai e mută. A scăpat primele vorbe.

„Am fost izolată la Palatul Victoria. M-am dus în teritoriu cu Eugen Teodorovici. Liviu Dragnea cu Codrin Ștefănescu le-au dat ordin primarilor să nu mai vorbească cu noi”.

Premierul Viorica Dăncilă părea lipsită de darul vorbirii până ieri, când stătea sub umbra dominatoare a proprietarului de palmieri văruiți din Brazilia.

Lângă Dragnea, în pușcărie azi, Viorica Dăncilă părea o cadână gata să execute orice poziție dictată de sultan. Poziție politică, firește. Azi, eliberată, Viorica Dăncilă a cutezat să le spună colegilor care o atacau în ședința conducerii de partid că a fost o femeie sechestrată, violată, omorâtă ca demnitate, pusă să stea de lemn Tănase lângă statuia satrapului din Teleorman, Lenin pe soclul din fața Casei Scânteii, Kim Jong Un, unu  sau doi, Șeherezada îngăduită să spună povești la urechea satrapului că altfel i se reteza scăfârlia.

Păi, măi femeie politician, de ce te-ai lăsat călcată în picioare, în văzul nostru, fiindcă orb să fii tot vedeai că erai o biată gâscă la subsuoara lui Dragnea, bună de tăiere și pusă pe varză la nevoie?

Eu mă bucur că ai avut azi curajul să te plângi, fiindcă atunci ai avut doar îndrăzneala să taci cu cumințenie mimată.

De ce, revenită din viol și din pumni, cuvântezi doar pe jumătate acum, fiindcă spui că nu spui tot, pentru a nu face rău partidului?

Vorbește, femeie, spovedește-te partidului tău care a ajuns de rahat, dacă mai vrei să salvezi ceva din el. Spune cum te-a pus marionetă Dragnea și spune că acolo se petrece o mizerie și abia atunci ai tăi, ăia de jos, nu ăia de sus care nu au nevoie de așa ceva, te vor face eroina de la Jiu.

Dacă spui pe jumătate, tot lașă rămâi și tot gâsca de la fosta subsuoară a lui Dragnea, fiindcă ăsta nici subsuori nu mai are azi.

Parteneri