Actor care a jucat în peste 150 de filme. Fie-i țărâna ușoară!

Actorul  Rutger Hauer, cunoscut din filme ca „Blade Runner” (1982) şi „Sin City” (2005), a murit la vârsta de 75 de ani. Agentul actorului a confirmat că el a murit pe 19 iulie, în Olanda, după o scurtă boală, şi că miercuri a avut loc ceremonia funerară, scrie Variety.

Anul acesta, în aprilie, Hauer a primit premiul pentru întreaga activitate la Lucca Film Festival. Descoperit de regizorul Paul Verhoeven, care i-a lansat cariera la nivel internaţional cu „Turkish Delight” (1973) şi „Soldier of Orange” (1977), Rutger Hauer şi-a consolidat poziţia în cinematografie odată cu monologul din „Blade Runner” (1982) al lui Ridley Scott.

La Hollywood a debutat în filmul „Nighthawks” (1981), în care a jucat alături de Sylvester Stallone. Născut pe 23 ianuarie 1944, în Olanda, Rutger Hauer a jucat în peste 150 de filme artistice şi de televiziune şi a câştigat în 1988 un Glob de Aur pentru interpretarea din filmul de televiziune „Escape from Sobibor” (1987). A lucrat cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori, precum Paul Verhoeven, Ridley Scott, Wim Verstappen şi Christopher Nolan.

Distribuie prietenilor

Citeste mai mult: adev.ro