• Home
  • Prima
  • Lucian Avramescu: ”Cum am bănuit, asasinul i-a plimbat pe anchetatori pe câmpuri, departe de groapa comună unde nu-s doar două cadavre”

Lucian Avramescu: ”Cum am bănuit, asasinul i-a plimbat pe anchetatori pe câmpuri, departe de groapa comună unde nu-s doar două cadavre”

lucian avramescu 2 2

Asasinul nu a mărturisit nimic, spunea poetul Lucian Avramescu ieri, înaintea descinderilor și reconstituirii crimelor. ”Minte și încearcă să țină departe de groapa comună, anchetatorii”, sintetiza poetul, intuind ce se va petrece. ”Așa a și fost. I-a plimbat pe anchetatori pe câmpuri, i-a dus la Dunăre și era limpede că îi împinge pe piste false, ținându-i departe, ca-n jocul acela de copii cu foc, foc, apă, apă, în funcție de apropierea sau depărtarea de locul unde este ascuns obiectul căutat. Aici nu este vorba de obiect, ci de cadavre. Abil, versat, cu o inteligență criminală exersată, acest monstru și-a bătut joc toată ziua de anchetatori. Un singur moment de slăbiciune a avut. Un anchetator deștept a condus prima discuție cu asasinul pe ideea că noi ȘTIM TOT despre cele două fete omorâte de tine. A respirat ușurat, fiindcă el a omorât mult mai multe fete. Ca atare a recunoscut rapid cele două crime, bucuros că grosul atrocităților nu e știut”, comentează scriitorul și publicistul Lucian Avramescu. ”De acum înainte nimeni nu va mai scoate nimic de la asasin. Cum tortura nu mai e permisă, el își va bate joc de anchetatori. Dacă deștepții noștri nu vor depista groapa comună a cadavrelor, rezolvarea cazului se amână sine die.  Criminalul nu-i va duce de mână pe polițiști la locul unde-s cadavrele care, sunt singur, nu-s doar două. Incinerarea Alexandrei, repet, era imposibilă cu procurorii și polițiștii la poartă, într-un timp atât de scurt. Vie sau moartă, el a trebuit să scape de Alexandra rapid. Cum? Singur sau cu complici. Poate vom afla, dar nu de la el, fiindcă el a mințit continuu și va continua să mintă, convins fiind că negăsirea cadavrelor îl va apăra de acuza de a fi ucis, chiar dacă în primul și unicul moment de slăbiciune a recunoscut ultimele două crime”, a mai spus poetul.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri