A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucian Avramescu: Ai vorbit bine, domnule Iohannis, dar făptuiești prost!

1 496

”Este nevoie de profesionalism, competență și seriozitate, pentru că discutăm de răspunderi enorme.
Oamenii din fruntea acestor instituții trebuie să fie respectați pentru abordarea lor profesionistă și pentru orientarea lor democratică. Statul român are astfel de experți, iar rolul nostru este să le dăm ocazia de a lucra la cel mai înalt nivel.

Este important ca profesioniștii români din sistemul de stat, indiferent de funcție, să fie încurajați să își facă meseria și să fie ținuți departe de disputele cu mize politice”, spune, excelent spune, președintele României.

Nu știu dacă discursul de azi a ieșit, ca Atena din capul lui Zeus,  din partea de sus a corpolenței gânditoare a domnului Iohannis sau a fost scris de ”muncitorii cu pixul” de la Cotroceni. Una din fetele care  răspund de dialogul scris al președintelui cu prostimea provine de la AMPress. Nu era cea mai talentată ziaristă pe care am avut-o, dar nu compromite dialogul cu lumea al lui Iohannis și e o fată de bun simț. Textul citit de președinte după crima (crimele din Caracal) e corect și nu contează dacă și l-a scris singur sau i l-a scris o fătucă. Contează că această comunicare atinge buba dureroasă a sistemului sub care stă, ca sub un asasin și un violator, gemând de disperare, România.

Profesioniști în sistemul de stat? Păi în sistemul de stat, de la Iliescu încoace, sunt promovați preponderent boii, cretinii, hoții prin vocație, înregimentații politic. Șmecherii sunt cei care au acaparat tot – politică, poliție, structuri de fel și chip. Miniștrii, dacă nu-s supuși politic și dacă nu se dovedesc boi, nu-s promovați.

Ai zis, azi, domnule Iohannis, că peste tot trebuie să stea sus ”competența”. Competența are în chimia ei și seriozitate și profesionalism și chiar spirit democratic și patriotic. Dar România e, de la Caracal în sus, în mâna hahalerelor, domnule de la Cotroceni. Nu știu dacă domnia ta ai făcut tot ce trebuie, nemțește, spre a curăța țara în care și tu și eu ne-am născut, de pungași. Sprijini un partid? Treaba luminăției tale! Și ai mei, bunici din ambele părți, mamă și tată, făceau parte din acel partid. Dar mizeria e peste tot, hahalerele sunt cele mai multe la putere, dar alte hahalere așteaptă startul spre decizii în opoziție. Dacă azi ai pledat pentru competență, ține-te de vorba asta, fiindcă altfel ne ia dracu pe toți. Nici domnia ta nu ești scutit de această sechestrare/viol, fiindcă România e azi la mâna asasinilor – cu ample și sinistre ramificații.

Caracalul se întinde peste tot, e și la București și la Sângeru. Întrebarea pe care ți-o pui și ne-o pui e dacă moralitatea, competența, din Caracalul ăsta în care  trăim toți, biruie sau suntem – și cu îngăduința leneșă a domniei tale – la mâna violatorilor și asasinilor. Mulți dintre ei sunt de sorginte politică și tare mi-e teamă că nimeni nu-i mătură afară.

1 Comentariu
  1. Elisav Dragomir spune

    Of Doamne , m-am saturat de 30 si ceva de ani sa tot aud de competenta , criterii de competenta , etc . Vorbe frumoase care prin la cei tineri poate , sau nici măcar la ei . Care a fost competenta după care președintele ales democratic ( cu ghilimelele de rigoare STS ) , când a ajuns de la Sibiu direct in fruntea unui partid istoric PNL ? Care sunt competentele prin care ajung liderii politici in frunte . Dar sa las politica , care si mai ales cine este îndrituit sa spună dacă ai sau nu competenta într-un domeniu ori care ar fi el atâta timp cat el șeful este numit politic . Cred ca este prea multa abureala , ”vorbărie goala ce din coada o sa sune” bine electoral și atât

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More