Florin Iordache dă cu Liviu Dragnea de pereţii închisorii: ”Bate câmpii! ”

Tribunalul București are, pe rol, o contestație depusă de Liviu Dragnea și care vizează deciziile luate la Congresul PSD. Instanța ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenței unei contestații a fostului lider PSD. Judecătorii au amânat cazul.

Culmea, omul care îi ținea arunci locul lui Dragnea la șefia Camerei Deputaților, Florin Iordache, și cel care a încercat să dea, din postura de ministru al Justiției, OUG de grațiere și aministie, dă de pereții închisorii cu fostul său șef.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic“, a explicat Florin Iordache pentruAdevărul.