• Home
  • Prima
  • Meleșcanu explică de ce este președintele Senatului: „Să-mi aduc contribuția pentru toți cei care m-au ajutat de când am fost mic”

Meleșcanu explică de ce este președintele Senatului: „Să-mi aduc contribuția pentru toți cei care m-au ajutat de când am fost mic”

melescanu

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, l-a criticat miercuri seară, la Digi24, pe predecesorul său, Călin Popescu Tăriceanu pentru faptul că Senatul nu este o instituție respectată de români și tocmai de aceea a preluat această funcție. „Am considerat că pot și chiar am obligația să-mi aduc contribuția pentru toți cei care m-au ajutat de când am fost mic, până astăzi”, a subliniat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a dezvăluit că a vorbit ultima oară cu Călin Popescu Tăriceanu „acum vreo săptămână”. „A fost o discuție normală, fiecare ne-am prezentat punctul de vedere, n-a fost niciun fel de problemă”, a adăugat el.

El a adăugat că a acceptat să ocupe această funcție deoarece în perioada campaniilor electorale „e nevoie de echilibru în gestionarea problemelor Senatului și a procesului legislativ”.

Întrebat cine l-a ajutat de când a fost „mic”, Meleșcanu a răspuns: „Eu mă refer de la familia mea și ajung până la partea politică, în cadrul ALDE. A fost un proiect în care m-am implicat și eu și am contribuit destul de serios”.

Despre reproșurile că a fost în funcții publice de zeci de ani, fiind angajat în MAE în 1964, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, experiența pe care am obținut-o în toți acești ani, în toată perioada de la MAE și în politică, consider că este obligația mea să întorc toate această experiență, spiritul de echilibru, capacitatea de negociere, mai ales într-o perioadă ca asta”.

Mai mult pe DIGI 24.ro

Parteneri