• Home
  • Spiritualitate
  • Cele 7 corpuri energetice subtile şi iubirea faţă de Creaţie şi Umanitate

Cele 7 corpuri energetice subtile şi iubirea faţă de Creaţie şi Umanitate

corpul eteric 1

Exista sapte corpuri subtile, sau straturi, in jurul corpului fizic, ceea ce creeaza sistemul de corp auric (aura). .

1. Corpul Eteric
Imediat in continuarea corpului fizic este corpul eteric, unde cuvantul “eter” vrea sa exprime starea de existenta‚ intermediara dintre energie si materia solida. Corpul eteric este descris ca avand o structura clara, asemanatoare corpului fizic cu organele sale interne, dar care este format din energie sub forma unei retele de firicele stralucitoare, albastrui. Acest corp nu este rezultatul existentei corpului fizic, ci invers, corpul fizic este rezultatul existentei corpului eteric. Celulele noastre vii cresc de-a lungul liniilor de energie a matricei eterice, ea existand deja in subtil inainte ca celulele sa apara si sa creasca.

2. Corpul Emotional

Al doilea corp subtil, aflat in continuarea corpului eteric este corpul emotional, asociat sentimentelor noastre. Structura sa este mai fluida decat cea a corpului eteric si spre deosebire de acesta nu este un duplicat al corpului fizic ci arata mai degraba ca nori colorati dintr-o substanta fina, aflata in continua miscare. Culorile sale variaza intre tente clare si stralucitoare si tente dense, intunecoase si opace, depinzand de claritatea sau confuzia care se manifesta in sentimentele noastre. Atunci cand ne clarificam sentimentele ele se limpezesc si se aranjeaza in functie de chakre in ordinea culorilor curcubeului, incepand cu rosu la chakra intaia, bazala, si pana la alb-violet la chakra a saptea, din crestetul capului.

3. Corpul Mental
Al treilea corp se extinde dincolo de corpul emotional si este compus din substante si mai fine, care sunt asociate cu gandul si procesele noastre mentale. Acest corp arata de obicei ca o lumina galbena stralucitoare, radiind în jurul capului si umerilor, si extinzandu-se in jurul intregului corp fizic. El se extinde si incepe sa sclipeasca atunci cand avem o activitate mentala intensa.

4. Corpul Astral

Primele trei corpuri subtile sunt relativ usor de observat pentru ca ele corespund fiintelor manifestate in lumea fizica, dar de la al patrulea corp mai departe clarviziunea poate descrie si fiinte invizibile cu ochiul liber. De la al patrulea nivel se manifesta corpul spiritual, pe nivele de constiinta superioara de iubire si cunoastere, unde concepte intregi sunt intelese simultan. Tot aici este si portalul prin care avem acces la alte tipuri de realitati, pe frecvențe care pot trece dincolo de realitatea umana.

5. Templatul Eteric

Al cincilea nivel auric, Templatul Eteric, contine in el proiectul formelor care exista in planul fizic, si arata intr-un fel ca negativul unei fotografii, incluzand in el fire de energie de culoare albastru de cobalt. Acest nivel al aurei creeaza un spatiu negativ in care primul nivel eteric al aurei poate sa existe, spatiu care este umplut apoi de forma fizica. Pe acest nivel sunetul creeaza materia, si vindecarea prin sunet se face tot pe acest nivel.

6. Corpul Celest
Al saselea nivel al aurei noastre, numit si Corpul Celest sau Corpul Ceresc, este nivelul emotional al planului spiritual, nivelul la care atunci cand ne inaltam constiinta, putem avea experienta extazului spiritual. Poate fi atins in meditatie, fiind un aspect al “fiintei” unde cunoaștem legatura noastra cu intregul univers, unde vedem iubire si lumina in tot ce exista, și unde nu simtim nici o separare de Divinitate.

7. Templatul Ketheric, sau Corpul Cauzal

Nivelul mental al planului spiritual este corpul cauzal, si cand ne aducem constiinta in acest plan cunoastem faptul ca suntem una cu Fiinta Creatoare. Forma acestui corp arata ca un ou auriu-argintiu, care lumineaza si scanteiaza incontinuu ca o tesatura din mii de fire aurii. Din acest nivel porneste curentul principal de energie care circula prin coloana vertebrala si care hraneste tot corpul prin fiecare chakra, alimentand si toate corpurile noastre subtile.

Atunci cand corpul cauzal este aliniat cu o realitate spirituala mai inalta, el manifesta cunoașterea divina a realitatii respective.

Atunci afirmam cu siguranta: “stiu ca fiinta mea este unita cu Divinitata”, avand experienta de a fi una cu Fiinta Creatoare, fiind in acelasi timp si fiinta individuala. Senzatia de a fi una cu Fiinta Divina creeaza alinierea vointei individuale cu Vointa Divina in Templatul Eteric, lucru care la randul sau este exprimat in Planul Astral ca Iubire. Aceasta Iubire fata de umanitate, fata de Creatie, este cea care sfinteste atat fiinta omeneasca, cat si locul in care el sau ea se afla.

Citeşte mai mult pe Secretele.com

Parteneri