• Home
  • Prima
  • Gabriela Ciot, noua variantă de comisar european, acuzată pentru plagiat

Gabriela Ciot, noua variantă de comisar european, acuzată pentru plagiat

ciot 1

Melania-Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea României, a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012, scrie jurnalista Emilia Șercan în PressOne.

Prim-autor al textului în cauză este Vasile Pușcaș, fostul negociator-șef al României cu Uniunea Europeană (UE). Pușcaș este, de altfel, coordonatorul doctoratului în Relații Internaționale și Studii Europene pe care Ciot l-a obținut în anul 2012, la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Melania-Gabriela Ciot a fost contactată pentru a-i solicita să comenteze situația, dar a închis telefonul în momentul în care a auzit de ce e căutată, iar ulterior nu a mai răspuns.

Dincolo de cariera politică începută în anul 2004, când s-a înscris în Partidul Social Democrat (PSD), Melania-Gabriela Ciot este cadru didactic încă din 1999, an în care intra în învățământul superior pe un post de preparator la Universitatea din Oradea, iar mai apoi ajunge lector și conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mai mult pe HotNews.ro

Parteneri