În prezența Vioricăi Dăncilă, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti și-a deschis cursurile cu cel mai mic număr de studenți din ultimii 30 de ani

 

Considerată drept un ambasador pe plan internaţional al învăţământului superior din România, având în vedere unicitatea profilului său, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti s-a dat, ieri, startul anului universitar 2019-2020.
Alături de studenţii şi cadrele didactice ale universităţii, printre invitaţii care au participat la festivitatea de deschidere au fost şi numeroase personalităţi din mediul administrativ şi politic, o parte dintre acestea având şi statutul de foşti absolvenţi, printre care s-a numărat şi premierul României, Viorica Dăncilă. Aceasta este absolventă a UPG, promoţia 1988, şi a studiat Forajul sondelor şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze, motiv pentru care a şi dorit să fie prezentă la Ploieşti, din partea Guvernului, la deschiderea noului an universitar.
În discursul său în faţa studenţilor şi a profesorilor (după ce a fost întâmpinată cu huiduieli și pancarte critice n.n,), premierul Viorica Dăncilă a ţinut să declare că aşteptările sale pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de rezultatele măsurilor care au fost luate pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii. Astfel, subliniind că au fost aduse foarte multe modificări în legislaţia privind internship-ul, primul ministru a anunţat că, începând de anul acesta, perioada de internship este considerată vechime în muncă. Trebuie menţionat însă că deschiderea anului universitar marchează la Ploieşti o nedorită premieră, înregistrându-se cel mai mic număr de studenţi din ultimii 30 de ani.
Citește mai mult în Ziarul Prahova.ro
Autor – N. Dumitrescu