• Home
  • Prima
  • În prezența Vioricăi Dăncilă, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti și-a deschis cursurile cu cel mai mic număr de studenți din ultimii 30 de ani

În prezența Vioricăi Dăncilă, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti și-a deschis cursurile cu cel mai mic număr de studenți din ultimii 30 de ani

dancila la ploiesti 1

Considerată drept un ambasador pe plan internaţional al învăţământului superior din România, având în vedere unicitatea profilului său, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti s-a dat, ieri, startul anului universitar 2019-2020.
Alături de studenţii şi cadrele didactice ale universităţii, printre invitaţii care au participat la festivitatea de deschidere au fost şi numeroase personalităţi din mediul administrativ şi politic, o parte dintre acestea având şi statutul de foşti absolvenţi, printre care s-a numărat şi premierul României, Viorica Dăncilă. Aceasta este absolventă a UPG, promoţia 1988, şi a studiat Forajul sondelor şi exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze, motiv pentru care a şi dorit să fie prezentă la Ploieşti, din partea Guvernului, la deschiderea noului an universitar.
În discursul său în faţa studenţilor şi a profesorilor (după ce a fost întâmpinată cu huiduieli și pancarte critice n.n,), premierul Viorica Dăncilă a ţinut să declare că aşteptările sale pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de rezultatele măsurilor care au fost luate pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii. Astfel, subliniind că au fost aduse foarte multe modificări în legislaţia privind internship-ul, primul ministru a anunţat că, începând de anul acesta, perioada de internship este considerată vechime în muncă. Trebuie menţionat însă că deschiderea anului universitar marchează la Ploieşti o nedorită premieră, înregistrându-se cel mai mic număr de studenţi din ultimii 30 de ani.
Citește mai mult în Ziarul Prahova.ro
Autor – N. Dumitrescu

Parteneri