• Home
  • Prima
  • Doliu în lumea politică din România. Avea 59 de ani și a fost ministru în mai multe guverne

Doliu în lumea politică din România. Avea 59 de ani și a fost ministru în mai multe guverne

lumanare 4 1

Era unul din politicienii prezenți în mai toate frământările de pe scena românească. Avea 59 de ani acum, când a tercut, în urma unei suferințe galopante, în lumea de dincolo.Politicianul Sorin Frunzăverde a murit, duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, el suferind de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat reprezentanţi ai unităţii medicale.

„Starea lui era critică de o săptămână”, a precizat dr. Waldemar Murgu, director al Spitalului din Reşiţa, pentru Agerpres. Potrivit sursei citate, decesul acestuia a survenit duminică în jurul orei 11:00.

 De profesie inginer metalurgist, el a deţinut în guvernele din perioada 1996-2000 funcţiile de ministru al Mediului, Turismului şi Apărării, reprezentând Partidul Democrat (PD). În perioada 2001-2004 a fost deputat PD ales în judeţul Caraş-Severin.

De asemenea, a mai fost ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în perioada 2006-2007.

În 2007 a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL, renunţând la această calitate după ce a fost ales în 2008 preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. A fost unul dintre artizanii trecerii PDL în PNL.

În 2015 Sorin Frunzăverde a fost acuzat către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite. El ar fi făcut demersuri pentru influenţarea procesului electoral în direcţia obţinerii de mai multe voturi pentru un anumit candidat. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au condamnat definitiv în mai 2016 la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Mai mult pe DIGI 24.ro

Parteneri