• Home
  • Prima
  • Ministrul Tătaru: MASCA DE PROTECȚIE dispare și ea

Ministrul Tătaru: MASCA DE PROTECȚIE dispare și ea

tataru 1 1

Ministrul Nelu Tătaru s-a pronunţat astăzi, joi, întrebat fiind de ziarişti dacă în măsurile de relaxare va intra și eliminarea măștii,  subiect care creează încă dispute publice, la un mod care dă speranțe. Iată răspunsul ministrului Sănătății:

„În momentul de faţă avem purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise, în transportul în comun şi la locul de muncă, cu câteva excepţii pe care le cunoaşteţi. În momentul în care, la nivel naţional vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihice, etc atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de răspândire a virusului este cel aerogen.

Gândiţi-vă că intervalul de timp la care se va lua decizia eliminării obligativităţii purtării măştii depinde de evoluţia epidemiei, de numărul de cazuri de la terapie intensivă, de numărul de persoane care se adresează UPU. În măsura în care aceste cazuri vor scădea iar cazuri noi vor rămâne într-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare, atunci putem să ne gândim la eliminarea acestor măşti”.

Nelu Tătaru este ministrul care a avut cea mai intensă activitate în lupta cu pandemia, iar răspunsurile lui au fost bine documentate, aspect apreciat chiar și de unii adversari politici.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri