22 de copii au dormit de Centenar în Catedrala de la Alba Iulia. Ce spune directorul şcolii unde învaţă elevii

22 de copii din Olt, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au dormit în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.

Reprezentanţii ISU Alba au declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cei 22 de copii au dormit în catedrală, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Naţională. A doua noapte, unuia dintre copii i s-a făcut rău, grupul fiind găsit astfel de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Copilul căruia i s-a făcut rău a ajuns la spital, iar ceilalţi 21 de copii şi profesorul au fost duşi la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi.

Profesorul care a însoţit cei 22 de copii din Olt la Alba Iulia ”a avut un plan care se pare că s-a încurcat un pic”, declară directorul Şcolii Gimnaziale Dăneasa (Olt), Georgian Dănescu. Copiii urmau să doarmă fie în tren, fie la o şcoală. în Catedrală.
”A avut acordul părinţilor, a avut declaraţiile acestora şi a primit şi avizul şcolii. A avut un plan care se pare că s-a încurcat un pic, trebuia să se reîntoarcă ori în noaptea următoare, adică elevii să doarmă cumva tot pe tren sau să rămână, aveau o variantă ajutătoare, să rămână la liceul unde au şi rămas, nevoiţi cumva din cauza situaţiei, în noaptea de sâmbătă spre duminică”, a spus Georgian Dănescu, potrivit Mediafax.

Acesta susţine că elevii nu au dormit la catedrală, ci au fost acolo doar pentru a asculta ”colinde şi cântece patriotice”, după care urmau să meargă la un liceu pentru a înnopta. ”Dar atunci i s-a făcut rău copilului respectiv şi s-au schimbat puţin lucrurile. Nu dormeau la Catedrală”.

”A anunţat (profesorul – n.r.) de când au plecat că ar fi varianta să rămână acolo, părinţii au fost de acord cu ambele variante, fie să se întoarcă sau să rămână acolo. Dânsul fiind de religie, fiind un seminar teologic, probabil că vorbise cu profesorul de acolo”, a spus Georgian Dănescu, adăugând că iniţial nu era vorba despre 22 de elevi, ”dar numărul lor a crescut în ziua plecării şi nedorind să îi refuze, i-a luat pe toţi. Nu este prima dată când pleacă şi nu au fost probleme până acum”.

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarată că luni dimineaţă o echipă va merge la Şcoala Gimnazială Dăneasa, pentru a face investigaţii.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că profesorul care a însoţit cei 22 de copii din Olt, care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia, a dat dovadă de iresponsabilitate şi că vor fi luate măsuri necesare după ce Inspectoratul Şcolar Olt va încheia ancheta.

loading...

  1. Nelutu spune

    Cretina asta ajunsa iarasi ministru,are ceva cu ortodoxia?Cretina asta sa lase copiii in pace,sa nu ne determine sa-i facem o”vizita”la Bucuresti si sa-i dam o lectie de romanism pe care sa nu o uite toata viata!Jigodia,dupa ce a pus pe butuci invatamintul romanesc,acum o deranjeaza ortodoxia?

  2. Pătrașcu Marian spune

    Au dormit în catedrală sau nu? Fiindcă una zice titlul și alta conținutul, că așa se știe a se face presă în țara asta care, statistic vorbind, este una de lichele și de secături, excepțiile nefăcând altceva decât să confirme regula! Apoi, constat că de acest 1 decembrie s-a petrecut aceeași situație ca la sfințirea catedralei, ca la ziua de Sf. Cuvioasă Parascheva, la Iași și , în general, ca la aducerea oricăror moaște într-o biserică oarecare: lumea se bulucește, se calcă în picioare, blestemând și înjurând (tipic romnesc!) etc., exact ca la inaugurarea unui nou magazin care oferă reduceri de preț la anumite produse. Cum Dumnezeu să nu-mi treacă prin minte că în poporul meu există oameni convinși că pot obține și mântuirea la preț redus ori că arată ei cât sunt de patrioți tot la… preț redus? Și cu asta ce-am făcut? Căci apoi, Dumnezeu cu mila! Redevenim iarăși… mioritici și, din când în când, ne trezim din dormitare și urlăm ”Deșteaptă-te române!”. Aiurea și în van desigur, căci românașul tot ce știe el face!

  3. Dorin spune

    ce dovada de iresponsabilitate , Caty? iresponsabila esti tu….hai sa vedem iarasi cum revolutionezi invatamantul???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.