24 de copii dintr-o școală din Bacău au ajuns la spital

Un număr de 24 de copii, cu vârste între 10 şi 14 ani, din localitatea băcăuană Dofteana, au fost ajuns, luni, la spital, cu o posibilă toxiinfecţie alimentară.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, copiii au fost duşi la spitale din două oraşe apropiate, Oneşti şi Moineşti, de către SMURD şi SAJ.

Directoarea şcolii din Dofteana, Ana Nicoleta Irimia, a declarat pentru AGERPRES că acestor copii li s-a făcut rău după pauza mare, în care ar fi mâncat sandvişuri aduse de o firmă cu care şcoala are contract.

Distribuie prietenilor

„Copiii s-au simţit rău şi am anunţat salvarea. Au acuzat stări de rău în jurul orei 10.00-10.30. Nu mai avem programul „laptele şi cornul”, de pe 14 aprilie noi avem programul „masa caldă”, derulat prin intermediul unei firme. Li s-au servit copiilor sandvişuri cu muşchi file, caşcaval, ardei, castravete. Nu aveau maioneză. Nu putem spune, însă, dacă din această cauză li s-a făcut rău. Unii dintre copii au venit cu pachet de acasă – cornuri, chips-uri, bomboane de ciocolată. Nu putem şti care este cauza”, a declarat directoarea şcolii din Dofteana.