• Home
  • Prima
  • Tineri cu Covid – 19 iau cu asalt spitalele. Virusul s-a mutat la cei care ignoră pandemia

Tineri cu Covid – 19 iau cu asalt spitalele. Virusul s-a mutat la cei care ignoră pandemia

nasta

Sute de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în România, în ultimele zile, iar medicul pneumolog Beatrice Mahler, manager al Institutului Marius Nasta, cel mai mare spital de boli pilmonare,atrage atenția că tot mai mulți tineri ajung la spital, semn că profilul pacienților de COVID s-a schimbat.

Într-un interviu pentru HotNews, Beatrice Mahler a declarat că, dacă acum ceva timp, pacienții proveniți din căminele de bătrâni erau majoritari în spitalul pe care îl conduce, în perioada următoare „cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale”.

Astfel, ea susține că în ultimele zile, la spitalul în care lucrează, au ajuns tot mai mulți tineri.

„Acum, cazurile vin dintr-o altă zonă, o zonă de pacienți mult mai tineri. Nu înseamnă că cei mai în vârstă nu sunt internați, dar cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților în următoarea perioadă, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale”, avertizează medicul Beatrice Mahler. „Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri”, a explicat ea.

„Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție”, avertizează medicul.
Sursa – a1.ro

Parteneri