3 cărți clasice pe care trebuie să le ai în bibliotecă

Imagine3

Indiferent de genul literar pe care îl preferi, din când în când este bine să citești și alte titluri, mai ales dacă ne referim la literatură clasică. Unele cărți sunt atât de bine scrise, încât nu au putut fi depășite vreodată. În cele ce urmează, îți prezentăm 3 cărți clasice pe care trebuie să le ai în bibliotecă și pe care le poți comanda de la LIBREX!

 

  1. Mândrie și Prejudecată

Este unul dintre cele mai frumoase și populare romane scrise vreodată, o publicație inegalabilă din toate punctele de vedere. Jane Austen, autoarea acestui roman, l-a publicat inițial la data de 28 ianuarie 1813. În 1954, a fost considerat unul dintre cele mai zece romane de la vremea respectivă și chiar și astăzi, la aproape 200 de ani de la publicare, rămâne o adevărată capodoperă. Este considerat un roman de moravuri, o satiră cu elemente psihologice și putem spune chiar un roman îndrăzneț având în vedere subiectele abordate în vremurile acelea: feminitatea, clasa socială, mândria, căsătoria și fericirea.

Romanul Mandrie si prejudecata a fost tradus în peste 35 de limbi și a avut parte de numeroase adaptări cinematografice de-a lungul timpului. De asemenea, a servit drept inspirație pentru numeroși autori, care deși au avut opere desăvârșite, nu au putut atinge nivelul de perfecțiune al romanului. Merită să citești această carte!

  1. Pe aripile vântului

O altă capodoperă, scrisă de către Margaret Mitchell este Pe aripile vântului. Este considerat deopotrivă ,,Cel mai bun roman pe care l-a dat Sudul…” (The Washington Post) și unul dintre cele mai bune romane scrise vreodată, ținând cont că este și un roman de debut. Este o lectură pasionată, plină de viață și care a inspirat un film distins cu 8 premii Oscar. De asemenea, romanul a primit și Premiul Pulitzer National Book Award.

Acțiunea se petrece în perioada Războiului Civil American și al Reconstrucției și vorbește despre iubire, pierdere și destine schimbate pentru totdeauna. Protagoniștii Scarlett O’Hara și Rhett Butler sunt considerate cele mai celebre personaje din istoria literaturii, după Romeo și Julieta.

  1. Marele Gatsby

Probabil ai auzit de această capodoperă prin prisma ecranizării din 2013, care a înregistrat un succes enorm. Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald este unul dintre cele mai ambițioase și antrenante romane publicate vreodată. Este prezentată cu ironie, patos și farmec o parte din civilizația americană, în epoca jazzului. Povestea te va ține cu sufletul la gură și îți va demonstra că visul american nu a fost niciodată ușor de obținut.

Povestea îi aduce în prim plan de James Gatz, devenit ulterior Jay Gatsby. Din iubire față de Daisy Buchanan, devine din student la Oxford, un gangster și traficant de alcool. Până la transformarea sa în milionar nu mai este decât un pas, însă cu toate acestea nu obține iubirea lui Daisy, iar finalul te va surprinde.

Acestea au fost trei dintre cărțile clasice pe care le recomandăm oricui, deoarece au atras milioane de cititori de-a lungul timpului, au inspirat povești asemănătoare și au fost ecranizate nu doar o dată!

Parteneri