3 feluri in care o cuvertura de pat iti face ziua mai buna

Cearsafurile, paturile sau pilotele pe care le folosim noaptea pot fi comparate cu pijamalele, haine in care, de asemenea, te imbraci noaptea, pentru ca sunt confortabile si pentru ca asigura un somn odihnitor.

O cuvertura de pat, in schimb, este echivalenta mai degraba cu hainele de zi sau cu cele pe care le imbraci pe strada, atunci cand interactionezi cu alti oameni si cand vrei sa faci o impresie cat mai buna. Care sunt, deci, principalele functii pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta adevarata „haina” pe care patul tau o imbraca doar ziua?

O cuvertura previne acumularea prafului si a mizeriei

Distribuie prietenilor

Printre locurile din casa in care se acumuleaza praf si diferite resturi alimentare sau de alta natura, patul se afla la loc de cinste. Fie ca este transportat acolo de animalele de casa sau de tine insuti, in timp ce intri incaltat sau te plimbi dintr-o camera in alta, fie ca intra pe geam (mai ales daca locuiesti intr-un oras aglomerat sau in apropierea unui bulevard intens circulat), praful nu e de dorit.

Tocmai de aceea, o cuvertura pat este foarte utila, pe parcursul zilei. Astfel, particulele de praf se depun pe ea, nu direct pe pat sau pe lenjeria de noapte. In plus, daca ai obiceiul sa rontai cate ceva in timp ce stai relaxat pe canapea si privesti un serial, eventualele resturi de mancare sau pungile varsate din greseala vor fi, de asemenea, impiedicate sa produca un deranj semnificativ.

Patul frumos aranjat iti schimba in bine starea de spirit

Pentru multa lume, a face patul este un adevarat ritual de fiecare dimineata, la fel de important ca spalatul pe fata si pe dinti sau ca micul-dejun. Exista mai multe studii psihologice care le dau dreptate celor ce procedeaza in acest fel.

Atunci cand iti incepi ziua facand ordine in jurul tau, reusesti in acelasi timp sa te organizezi si la nivel launtric. Cand inlocuiesti cearsafurile pe care ai dormit cu o cuvertura de pat, sporesti armonia interioara si, astfel, vei fi capabil sa dai un randament mai bun, pe parcursul intregii zile.

Alternativa nu este deloc incurajatoare pentru moralul tau. Daca incepi ziua lasand patul nearanjat, e foarte probabil sa faci si alte lucruri intr-un mod la fel de neglijent ori delasator. Iar o astfel de atitudine nu poate sa aiba decat un impact negativ asupra propriilor actiuni.

O cuvertura de pat da o nota de eleganta intregii camere

Daca paturile si pilotele au un rol preponderent functional, o cuvertura este importanta si din punct de vedere decorativ. De fapt, acesta este criteriul in functie de care cei mai multi cumparatori aleg ce produs sa cumpere.

In magazinul online patulmeu.ro exista o oferta foarte bogata, care poate sa satisfaca orice gust. Astfel, cuverturile din catifea adauga un plus de caldura si de eleganta dormitorului tau, iar atingerea lor este un adevarat rasfat.

O cuvertura de pat din matase se poate dovedi, de asemenea, o alegere inspirata pentru orice persoana cu bun gust si standarde ridicate. Si ofertele nu se opresc aici. Sunt disponibile, de asemenea, numeroase produse din bumbac sau din diferite combinatii de materiale, la preturi avantajoase, pentru fiecare buzunar si pentru fiecare gust.