3 pași simpli pentru redecorarea sufrageriei

3 pasi simpli pentru redecorarea sufrageriei 1 scaled 2

Oamenii iubesc, în general, schimbările, nu suportă monotonia și ajung să se plictisească ușor de lucrurile din jurul lor atunci când petrec foarte mult timp în același spațiu. În această perioadă, petreci mai multă vreme acasă decât în mod obișnuit, iar acest lucru te-ar putea face să îți dorești o schimbare de peisaj. Ce spui de o redecorare a sufrageriei tale?

Iată 3 pași simpli pentru a redecora sufrageria:

  • Împrospătează look-ului canapelei

Canapeaua este piesa cea mai importantă dintr-o sufragerie. Către ea îți îndrepți atenția atunci când pășești prima dată în cameră. Poate culoarea acesteia nu te mai atrage sau poate îți dorești, pur și simplu, ceva nou, diferit. Poți schimba complet aspectul întregii încăperi doar folosind altă nuanță predominantă sau chiar mai multe. 

Camera de zi poate fi curcubeul de care să te bucuri într-o zi de muncă de acasă. Dacă ești o persoană care se dă în vânt după stilul minimalist, atunci, cu siguranță, nici acest lucru nu reprezintă o problemă. Cu un singur click pe internet, poți achiziționa huse pentru canapele în orice fel de model îți dorești, iar dacă vrei ca schimbarea să fie și mai mare, poți asorta și niște perne. Dacă îți dorești ca aspectul final să fie unul mai jucăuș, poți opta pentru unele în diferite forme neobișnuite.

 

  • Adaugă puțin stil cu ajutorul tablourilor

Tablourile și picturile au adus întotdeauna un aer aparte camerei în care se află, fie că este vorba despre un portret, fie de un peisaj sau un model abstract. În funcție de ceea ce îti place, poți alege după stil: vintage, urban, modern, minimal, etc. 

De asemenea, dacă ești un artist sau, pur și simplu, un fan al lucrurilor făcute manual, o idee mai bună ar fi să realizezi chiar tu tabloul exact așa cum îți dorești. Dacă desenul nu te pasionează, poți realiza un model folosindu-te de lucrurile pe care le ai acasă sau achiziționând online materiale precum: nasturi, scoici, dopuri, etc. Ai mână liberă să creezi orice îți place și să dai frâu liber imaginației tale.

3 pasi simpli pentru redecorarea sufrageriei 2 scaled 2

  • Înlocuiește sau adaugă obiecte noi de decor

Obiectele de decor au fost întotdeauna lucrurile care au dat personalitate unui loc. Chiar dacă acestea par nesemnificative, joacă un rol foarte important în decorarea unei încăperi. Există fel și fel de obiecte pe care le poți achiziționa, ba chiar poți să alegi să îți decorezi camera folosindu-te de o temă anume. De exemplu, dacă ești un visător în adevăratul sens al cuvântului și îți place să privești cerul, te poți folosi de acest lucru pentru a-ți redecora sufrageria. Poți picta tavanul sau unul dintre pereți într-o nuanță de albastru și poți adăuga și câțiva nori albi. 

Mai poți achiziționa, dacă vrei, o lampă de decor în formă de lună și o lustră de forma unui norișor pufos, pentru a aprofunda tematica. Te poți folosi, desigur, de picturi cu galaxii sau diferite alte obiecte care să te ducă cu gândul departe și să-ți inducă o stare de liniște.

3 pasi simpli pentru redecorarea sufrageriei 1 1

Petrecând tot mai mult timp acasă, este foarte posibil să îți dai seama ca ai nevoie de o schimbare. Redecorarea apartamentului îți antrenează creativitatea și poate alunga stările de anxietate, ținându-te cu gândul departe de lucrurile care se întâmplă în prezent în lume. 

Sursă photo: shutterstock.com

Parteneri