Se apropie Paștele! Află ce cadou să-i faci copilului tău cu ocazia venirii Iepurașului

Iarna, cel care se ocupă de împărțitul cadourilor pentru cei mici este Moș Crăciun, însă, odată cu venirea primăverii, această responsabilitate cade pe umerii firavi ai iepurașului de Paște. Desigur, această afirmație este spusă doar copiilor, iar cei cu adevărat responsabili sunt părinții care trebuie să găsească, în fiecare an, idei noi de cadouri pentru prichindei. Un astfel de dar nu trebuie să fie mereu o jucărie sau un articol de îmbrăcăminte, ci poate fi un lucru de care să se folosească sau chiar un instrument de învățare și dezvoltare.

Iată o listă cu trei idei de cadouri pentru cei mici:

 

  • Un instrument muzical

 

Distribuie prietenilor

Acesta este un aspect foarte important, care trebuie luat în considerare, datorită efectelor pozitive, pe care le are asupra copilului tău, pe termen lung. Va ajuta la dezvoltarea creativității, la creșterea încrederii în sine și la îmbunătățirea abilității de a comunica cu cei din jur, mai ales dacă va participa la concursuri sau va face parte dintr-o mică formație.

În funcție de vârstă, poți alege să faci cadou o chitară sau o vioară de la MCMUSIC, unde calitatea este garantată. De asemenea, poți să-i achiziționezi micuțului tău o orgă electrică, la care să repete melodiile lui preferate și să se simtă ca și cum ar cânta la un pian adevărat.

 

  • Un joc puzzle sau de societate

 

Un alt dar foarte educativ, pe care poți să i-l oferi, este un joc de societate, care poate fi jucat alături de toți membrii familiei. Mergi alături de copilul tău în librării și alegeți unul împreună. Cu siguranță, va avea multe opțiuni. Jocuri precum “Domino Plus”, “Pantomime” sau “Nu te supăra Frate” sunt doar câteva exemple, care s-ar putea să-i fie pe plac. Dacă totuși dorești ca el să-și dezvolte spiritul creativ în mod individual, poți opta pentru un puzzle, la început doar dintr-un număr mic de piese, ca să fie posibilă rezolvarea lui, ceea ce îl va face să devină încrezător în forțele proprii. Bineînțeles și în cazul acesta, poți petrece timpul alături de el. 

 

  • O carte

 

Puterea exemplului este una dintre cele mai bune forme de educație, așa că alege să-i dăruiești o carte nouă, pe care să o citească cu plăcere. Desigur, dacă te va vedea pe tine făcând acest lucru și el va fi atras de această activitate. În cazul copiilor de până la 6 ani, cărțile ilustrate sunt ideale, pentru că imaginile colorate vor crea senzația de dinamism și nu va mai fi interesat de jocurile de pe telefon sau tabletă. Pentru cei care deja știu să citească, pe gustul lor vor fi cele de aventură, spre exemplu „Aventurile baronului Münchhausen”.

Prin urmare, această listă poate fi folosită ca punct de plecare, atunci când vrei să-i faci un cadou celui mic, însă nu uita că ceea ce este important este ca el să știe să aprecieze familia și să fie respectuos cu cei din jur.

sursa foto: unsplash.com