• Home
  • Prima
  • Lucian Avramescu, despre ”bătălia de la Posada” a funcțiilor. ”Necedând niciunul, conform zicalei populare, sunt proști toți!”

Lucian Avramescu, despre ”bătălia de la Posada” a funcțiilor. ”Necedând niciunul, conform zicalei populare, sunt proști toți!”

L-am întrebat de directorul AMPress, scriitorul și ziaristul Lucian Avramescu, cum comentează evoluția negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare. Trăim o bătălie politică legitimă sau una anormală?

-Adică mă întrebi despre această bătălie de la Posada a funcțiilor?! E nu jenant, ci grețos în condițiile de azi, când România (și nu doar ea) se prăjește pe jarul pandemiei. Sigur, aud tot felul de exemple, că în Patagonia negocierile au durat ani, că într-o țară europeană au trecut luni până când, obosiți, au căzut la pace cioloșii și barnii și orbanii lor. Românul are niște ziceri care izvorăsc din înțelepciunea lui îndelung încercată de vremuri: Cel mai deștept cedează!, Deșteptul cedează primul, prostul nu cedează niciodată!, Decât cu un prost la câştig, mai bine cu un deştept la pagubă. Poate că ăștia nu-s români, ci marțieni! Necedând niciunul, conform zicalei populare, sunt proști toți!

-Atât? Nici un comentariu în plus?

-Plus a devenit și ăsta un nume politic, cu unu la sută rezultat electoral și pretenție umflată ca o gogoașă la funcția de premier. Poate că ar mai fi de zis ce spunea un cetățean pe uliță aseară: să nu rămânem, ca mereu, tot noi ca proștii, într-o țară în care lefurile unor bugetari sunt de 300 000 lei lunar, plus sporuri, iar cei mai bogați români sunt unii care nu au avut niciodată o firmă, un angajat, ci doar funcții, funcții cu drept de legitimare a jafului.

– O previziune legată de încheierea cu succes a negocierilor?

– N-am și nici nu-mi bat capul să joc la acest loto unde cetățeanul simplu nu câștigă niciodată. Am obosit să suport aceleași mutre. Iar noutatea noutăților în parlament, culmea, vine din peșterile istoriei.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri