• Home
  • Prima
  • Medic care s-a vaccinat: „Sunt foarte fericită astăzi pentru că am așteptat această zi de zece luni”

Medic care s-a vaccinat: „Sunt foarte fericită astăzi pentru că am așteptat această zi de zece luni”

Mult așteptata vaccinare, pentru cei care au stat cu boala în saloane, ca medici, iar pe unii colegi sau pacienți i-au dus cu durere a neputinței la morgă, a început de azi pe scară extinsă în România.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, primul medic vaccinat a fost doctorul Dana Olar, medic șef Secție Pneumologie, cea care din prima zi luptă să salveze vieți și nu a reușit mereu:
„Sunt foarte fericită astăzi pentru că am așteptat această zi de zece luni, din luna martie, de când am început să tratăm pacienți diagnosticați cu COVID-19. Chiar dacă respectăm toate măsurile de prevenție – dezinfectarea și spălarea mâinilor cât mai des, purtăm măști, distanțarea socială – din păcate constatăm că virusul continuă să se propage. Eu cred că singura măsură logică și eficientă o reprezintă vaccinarea, imunizarea”, a declarat, conform Mediafax, dr. Dana Olar.

Statisticile arată că între primele victime în lume ale acestui virus criminal, pe care mulți l-au nesocotit și încă îl nesocotesc, sunt cadrele medicale. În Marea Britanie au murit peste 500 de doctori. Și în România au murit somități medicale, ca profesorul neurolog Ovidiu Băjenaru, cu o vârstă de șaizeci și ceva de ani, contaminat în Spitalul Universitar unde, conform spuselor lui, ”nu există coronavirus”. A existat.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri