• Home
  • Prima
  • Întrebarea momentului: Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie? Zilnic sunt date alte și alte răspunsuri

Întrebarea momentului: Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie? Zilnic sunt date alte și alte răspunsuri

sorin cimpeanu 1

Se deschid sau nu școlile pe 8 februarie? Zilnic sunt date alte și alte răspunsuri, zilnic apar opinii pro și contra. Apariția focarului de virus tulpina engleză, care face ravagii în Regat, i-a mai domolit pe optimiști și i-a îndârjit pe contestatari.
“Interesul major pentru deschiderea scolilor se pastreaza, fiind foarte atenti si prudenti, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie de specialistii DNP, MS si INSP”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cimpeanu, la Antena 3.

La scoala nr. 28 din Bucuresti, au fost descoperite 10 cazuri COVID, unele confirmate ca fiind tulpina engleză.

“DSP, MS si grupul tehnic va analiza in detaliu toate aceste evolutii si vor veni pe 2 februarie cu noutati pentru a lua o decizie in privinta deschiderii scolilor in semestrul al doilea”, a  spus Ministrul Educatiei, nu foarte sigur pe el.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca noua tulpina de COVID-19 este una extrem de agresiva si exista riscul unui nou val de infectari, mai ales in contextul relaxarii unor masuri.

“Avand in vedere contagiozitatea ridicata a noii tulpini, indemnul nostru este pentru prudenta. Orice masuri de relaxare, inclusiv redeschiderea scolilor, pot fi puse in pericol de cateva focare precum cel din scoala bucuresteana”, a spus Voiculescu. Continuă campania pentru și împotriva vaccinării, una din vocile alarmiste fiind a Monicăi Pop, profesor de ochi.

AMPress

Parteneri