• Home
  • Prima
  • Comunicat al Poliției: Sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune

Comunicat al Poliției: Sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune

bolbonea

Poliția Capitalei a anunțat că sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune după ce ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente în Capitală.  Din grupul statuar „Lupoaica și Împăratul Traian” a fost furată  coada patrupedului legendar, hoții crezând că fură bronz. Așa a fost descopererită înșelătoria care folosește aceeași rețetă și la alte monumente, inclusiv cel din fața Teatrului Național.
Acuzațiile aduse de polițiști se referă la faptul că Bolborea s-a angajat sa realizeze mai multe sculpturi din bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, mult mai ieftine, potrivit comunicatului.

Prejudiciul este de aproape 18 milioane de lei, potrivit polițiștilor. Sculptorul este greu de găsit pentru întrebările presei. O singură dată el a răspuns ironic că a cerut bani ”pentru creație, nu pentru metalele din care e făcută”. Numai că în contractul semnat chiar de el scrie altceva, iar bronzul lucrărilor din București e doar o pojghiță, ca o vopsea dată cu pensula.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri