• Home
  • Prima
  • Prințul Philip și Regele Mihai, veri și prieteni din copilărie. Vacanță la Mamaia

Prințul Philip și Regele Mihai, veri și prieteni din copilărie. Vacanță la Mamaia

mihai si sotul reginei

Prințul Philip, care a murit vineri dimineața la aproape 100 de ani, a fost un apropiat al Casei Regale din România, fiind vărul Regelui Mihai. Cei doi s-au născut în același an, 1921, și au fost prieteni în copilărie, relația dintre ei păstrându-se și ulterior, Ducele de Edinburgh botezând primul copil al suveranului român și al reginei Ana, principesa Margareta.

Principesa Margareta, custodele Coroanei, a transmis că a aflat vestea morții prințului Philip cu ”nespusă tristețe”, amintind că acesta a fost ”o figură părintească” după moartea Regelui Mihai, fiindu-i și naș de botez.

”Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească”, a precizat Principesa. Mai mult pe HotNews.ro

Parteneri