AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prințul Philip și Regele Mihai, veri și prieteni din copilărie. Vacanță la Mamaia

Prințul Philip, care a murit vineri dimineața la aproape 100 de ani, a fost un apropiat al Casei Regale din România, fiind vărul Regelui Mihai. Cei doi s-au născut în același an, 1921, și au fost prieteni în copilărie, relația dintre ei păstrându-se și ulterior, Ducele de Edinburgh botezând primul copil al suveranului român și al reginei Ana, principesa Margareta.

Principesa Margareta, custodele Coroanei, a transmis că a aflat vestea morții prințului Philip cu ”nespusă tristețe”, amintind că acesta a fost ”o figură părintească” după moartea Regelui Mihai, fiindu-i și naș de botez.

”Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească”, a precizat Principesa. Mai mult pe HotNews.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!