AM Press Logo
Muzeul Pietrei

4 metode prin care poti schimba adresa URL din serviciul de gazduire WordPress

Gazduire WordPress

Indiferent ca iti doresti sa folosesti un domeniu nou pe serverul de gazduire WordPress, sa creezi un subdomeniu pentru site-ul existent sau sa schimbi protocolul http cu https, in anumite situatii este nevoie sa schimbi adresa URL principala. Acest proces nu este dificil si se poate realiza fara prea multe cunostinte tehnice. Iata 4 metode prin care poti sa o faci!

  1. Schimba adresele din panoul de administrare

Intra in Panoul de Control si acceseaza Setari. In partea stanga vei regasi sectiunea General. Aici poti schimba atat adresa prin care se acceseaza site-ul, cat si pe cea a blogului. In cazul in care n-ai efectuat niciodata modificari, ambele ar trebui sa arate la fel. Inainte de a le modifica, este important sa te asiguri ca golesti memoria cache. In felul acesta, vei evita aparitia erorilor. Finalizarea operatiunii se face apasand butonul de salvare din partea de jos.

  1. Acceseaza fisierul functions.php

Aceasta metoda este recomandata in special in situatia in care nu poti accesa panoul principal de gazduire WordPress. Tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la site prin intermediul unui protocol FTP, iar apoi sa intri in sectiunea /wp-content/themes/your-theme-folder/. Aici se afla fisierul functions.php, care poate fi deschis in programul de editare. La finalul acestuia, se vor adauga urmatoarele comenzi:

  • update_option( ‘siteurl’, ‘https://exemplu.com’ )
  • update_option( ‘home’, ‘https://exemplu.com’ )

Termenul „exemplu” poate fi inlocuit cu un URL nou. De indata ce are loc aceasta schimbare, poti elimina ambele linii de cod de la final. Schimbarile in acest fisier prezinta riscuri, astfel ca este recomandat sa ai efectuat un back-up inainte de inceperea operatiunii.

  1. Schimba fisierul wp-config.php

In unele situatii, s-ar putea sa nu stii exact ce tema de pe serverul de gazduire WordPress trebuie sa editezi sau sa nu gasesti functions.php. Totusi, poti in continuare sa te ocupi de fisierul wp-config.php, care se afla in folderul root din website.

Adauga aici urmatoarea linie de coduri:

  • define( ‘WP_HOME’, ‘https://exemplu.com’ )
  • define( ‘WP_SITEURL’, ‘https://exemplu.com’ )

Aceasta setare poate fi efectuata chiar daca adresele URL din pagina principala sunt marcate cu gri si nu se pot modifica in aceeasi zona.

  1. Intra in baza de date

Acest lucru il poti face utilizand functia phpMyAdmin. Intra in dashboard-ul de la furnizorul de gazduire WordPress si o vei gasi sub „databases”. Dupa ce apesi link-ul, aplicatia se va deschide si poti face o editare direct in MySQL. Acceseaza „structure”, apoi „wp_options” si da scroll in jos. In general, prefixul este wp_, insa poate fi diferit in unele cazuri. Spre exemplu, acesta poate fi wp56_options. Indiferent de situatie, este important sa accesezi aici sectiunea siteurl si pe cea home. Ambele valori se pot edita direct, iar apoi poti da click pe butonul „go”. Nu uita faptul ca iti vei putea accesa ulterior tabloul de bord doar prin noua adresa URL.

Ce riscuri exista in timpul acestui proces?

In general, procesul de schimbare pentru adresa URL principala din serviciul de gazduire WordPress nu prezinta foarte multe riscuri. Poate fi, insa, nevoie de un plugin, pentru a modifica toate link-urile articolelor si pentru a crea redirecturi. In cazul in care intampini dificultati, poti contacta echipa de suport si aceasta te va ajuta sa parcurgi pasii mai usor.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!