• Home
  • Editoriale
  • Lucian Avramescu: Iohannis târăște după el, pe ghețușul acestei ierni, cadavrul politic al lui Cîțu

Lucian Avramescu: Iohannis târăște după el, pe ghețușul acestei ierni, cadavrul politic al lui Cîțu

lucian avramescu ganditor 3

Văd că Sarsailă îl împinge pe președintele Iohannis să târască după el, pe ghețușul acestei ierni, cadavrul politic al nefericitului îngâmfat Cîțu-Superman. Nu este cel mai prost politician pe care l-a fătat, în ultimele decenii, România, în ieslea ei aurită de rumegătoare politice, dar este cel mai neinspirat și poate și cel mai ghinionist. A luat în figură, din plin, cel mai dur upercut al noului război mondial al nefericirii. Votat ca liberal, a ieșit de la urne ca pesedist, fiindcă în fiecare om fâsâie samovarul unui mic absolvent al grădiniței Iliescu, așa cum pe Iohannis l-am votat ca sas și a ieșit de la cabină un dâmbovițean neaoș, de pe gârla cu același nume.

Șmecheria asta cu trasul de timp până la primăvară nu e nouă în rețetarul de prostit proști, dar pute rău în condițiile în care Cîțu – de ce nu și-o fi zis Greuceanu sau Făt Frumos, de s-a repezit în Hollywood? – a reușit să adune, meritat, 80 la sută din antipatia populară într-un timp record. Asta nu pentru că ”n-are carismă” și nici pentru că vorbește de nu înțelegi nimic. La gura lui se înghesuie toate cuvintele deodată, de parcă ar fi oile la strungă.

Să fi rămas la hahalera Orban, ăla de se dă înțelept ca un bătrânel trecut prin luptele de la Turtucaia, vopsit matinal cu cel mai negru păr negru, iar nu mergea. ”Generaleee!, Votați Generalul!”, argatul din campanie a păpat destulă miere ca recompensă și vede oricine că-i expirat.

”Țara trebuie guvernată!”, se aude un strigăt de redută până și la muribunzii care se sufocă de frig și de covid în sufrageriile ATI de pe asfalt. Cu cine?

Flăcăiașii de la USR-MINUS s-au retras strategic, după o ”alianță de conjunctură cu extremiștii” ( de conjunctură s-a aliat și Mussolini cu Hitler), făcând acum pe deștepții că lumea uită, pesediștii, prea hârșiți în arta ciorditului cu miliardul, nu se bagă, cerând, vezi Doamne, alegeri anticipate (ce parlamentar își va tăia craca unor ani de domnie?!) așa că același Cîțu, Fîțu, Mîțu va ieși cu 90 la sută voturi la a doua strigare.

România moare, statul a dat ortul popii, pandemia deschide toate ușile deodată cu facturile de curent și gaze triplate. Așa e în toată lumea! O fi, dar noi mai aveam și petrol și gaze, dar politica din ultimii treizeci de ani a vândut și solul și subsolul și ouăle de sub cloșcă.

De ce a mai intrat în colaps statul? De ce nu se mai poate uita omul la știri că-l apucă groaza, cum îmi spunea aseară un prieten din generația mea? De ce moare un român la fiecare cinci minute?

Mai e un vinovat – poporul. Noi suntem cei care urlăm pe străzi cu tricolorul înșfăcat ca o bâtă că nu e virus, noi suntem patrioții Cîțu, Șoșoacă și Barna, noi suntem Iliescu, Băsescu, Iohannis. Da, noi!

Parteneri