AM Press Logo
Muzeul Pietrei

5 criterii să alegi cea mai bună șurubelniță pentru nevoile tale

Poate suna stupid, dar șurubelniță este una dintre cele mai folositoare unelte pe care le poți avea în casă și de aceea este important să știi pe care să o alegi. Dacă nu te pricepi foarte bine la treburile de genul, nu îți face griji, te ajutăm noi! Hai să vedem împreună ce trebuie să cauți la o șurubelniță bună.

Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi o șurubelniță

 

  1. Mânerul

Multă lume neglijează acest aspect, însă mânerul este foarte important când alegi o șurubelniță. Trebuie să nu fie alunecos ca să eviți accidentările și cât mai ergonomic posibil. În general, un mâner din cauciuc mai aspru este ideal, însă poți găsi o mulțime de opțiuni pe piață. Poți folosi și alte tipuri de mânere, însă este important să te asiguri că nu alunecă ușor și nu îți va aluneca din mână în timp ce o folosești.

  1. Vârful

Fie că vorbim de o șurubelniță electrică sau una normală, este util să alegi una căreia îi poți schimba vârful. Este mult mai versatilă așa și o vei putea folosi pentru diverse lucruri de rezolvat în casă sau în jurul ei. Cel mai des întâlnite sunt vârfurile plate sau în formă de stea sau cruce, însă în funcție de nevoile tale de bricolat sau reparat, poți avea nevoie de mai multe mărimi. 

  1. Materialul

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de șurubelnița ta, fii atent la materialul din care este făcută. Uneori, prețul poate fi un indicator al calității uneltei, însă nu întotdeauna. Materialele folosite la producția ei ar trebui să fie durabile și cât mai rezistente (la forță mecanică, dar și la umiditate, praf etc.). Recomandarea noastră este să arunci un ochi la gama de șurubelnițe de la Hornbach, unde cu siguranță vei găsi combinația perfectă între preț și calitate.

  1. Alimentarea

Pentru operațiunile care necesită o șurubelniță clasică, poți sări peste acest paragraf. Însă dacă ești fan șurubelnițe electrice, citește în continuare. Este important să te gândești la alimentarea uneltei electrice, mai ales dacă o vei folosi afară sau undeva unde nu ai acces la priză. Dacă plănuiești să o folosești doar înăuntru, este în regulă să alegi una cu alimentare la priză. Însă dacă vrei să fie portabilă, o variantă pe acumulator este ideală.

  1. Puterea

Aici, este important să fii atent la nevoile tale și la frecvența cu care ai nevoie de o șurubelniță, fie ea normală sau electrică. Dacă îți plac proiectele de bricolat și intenționezi să construiești lucruri masive, alege o șurubelniță cu putere și acumulator mare. În schimb, dacă vrei doar să ai o șurubelniță în casă pentru ocazionalul montaj de mobilă sau ceva reparații, nu este nevoie să investești o sumă mare de bani în această unealtă.

 

Acum că știi cum să alegi șurubelnița perfectă pentru tine, niciun proiect de bricolaj nu îți va sta în cale! Asigură-te că vei cumpăra o unealtă de calitate, cu mâner care nu alunecă și care este realizată din materiale durabile. Nu ezita să te sfătuiești și cu alți amatori de bricolaj și să faci propriul research pentru a vedea care sunt cele mai bune de pe piață. Spor la bricolat!

Sursa foto: Pixabay.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!