AM Press Logo
Muzeul Pietrei

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre albirea dentară cu laser

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1AhGNGKuhR0

Nu mai este un secret faptul că un zâmbet frumos crește stima de sine – probabil ai observat și tu că oamenii care sunt tot timpul zâmbitori par mai încrezători. Unul dintre cele mai folosite mijloace de obținere a unui zâmbet scos ca din reviste în ziua de astăzi este albirea dinților cu laser. Dacă și tu iei în considerare această opțiune, iată 5 lucruri pe care ar trebui să le știi:

  1. Albirea dinților cu laser este un proces non-invaziv

Există mai multe modalități de albire a dinților, iar unele dintre ele pot implica folosirea unor produse abrazive care pot afecta gingiile și pot deteriora smalțul. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul albirii dinților acasă, fără supravegherea unui medic. Albirea dinților cu laser este un proces blând, ce nu provoacă în niciun fel iritații sau sângerări la nivelul gingiilor.

  1. Albirea dinților cu laser este o procedură rapidă.

Îți poți imagina că vei avea zâmbetul la care ai visat dintotdeauna într-o singură ședință? Procedura de albire a dinților cu laser se realizează într-o singură vizită la medicul stomatolog, o vizită ce durează maxim o oră, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Vei pleca din cabinet cu zâmbetul pe buze, la propriu.

  1. Nu toți pacienții pot opta pentru albirea dinților cu laser.

Există situații în care medicii nu recomandă albirea dinților cu laser. Spre exemplu, femeile însărcinate se pot confrunta pe perioada sarcinii cu retracția gingivală, iar această problemă reprezintă o contraindicație la albirea dentară. Dacă apare retracția gingivală, iar rădăcina dentară este expusă, procesul de albire nu va avea succes pentru că rădăcina dintelui este rezistentă la orice soluție de albire. Nici pacienții care au multe lucrări protetice sau suferă de fluoroză dentară nu pot opta pentru albirea dinților.

  1. Efectul de albire durează între 6 luni și 2 ani, în funcție de obiceiurile pe care le ai.

Înainte de albirea dinților se recomandă realizarea unui tratament profesional de igienizare ce include detartraj, airflow și periaj profesional pentru obținerea unor rezultate wow. Pentru a menține acest efect de albire o perioadă cât mai mare de timp, medicul îți va recomanda să nu consumi cafea, ciocolată, vin roșu, să nu fumezi timp de minim 2-3 săptămâni, să ai o igienă cât mai bună și să mergi periodic la detartraj.

  1. Albirea dentară se face doar după ce au fost rezolvate toate problemele orale

Orice albire dentară trebuie să fie precedată de un consult la medicul stomatolog. Aceasta va identifica problemele orale cu care te confrunți și le va rezolva înainte de a trece la albirea dinților. Unele afecțiuni, cum ar fi parodontoza, se ameliorează după o durată mai lungă de timp, deci va trebui să amâni albirea dentară până la terminarea unui tratament parodontoză. Albirea dentară se face doar după ce au fost rezolvate toate problemele orale

Albirea dinților cu laser este o procedură nedureroasă ce te ajută să obții zâmbetul pe care ți-l dorești. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să programezi o vizită la medic pentru a se asigura că nu există nicio problemă care să împiedice albirea dentară.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!