AM Press Logo
Muzeul Pietrei

5 mari greșeli pe care le faci atunci când achiziționezi anvelope de iarnă

În alegerea anvelopelor de iarnă, nu ar trebui subestimată importanța calității cauciucurilor pentru siguranța și performanța vehiculului tău pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață. Alegerea potrivită a anvelopelor poate face diferența dintre o călătorie sigură și una periculoasă în sezonul rece atât pentru tine, cât și pentru restul participanților la trafic.

Cu toate acestea, mulți șoferi cad în capcana unor greșeli comune atunci când achiziționează anvelope de iarnă. În acest articol, vor fi expuse cele mai mari 5 astfel de greșeli și vei descoperi sfaturi utile pentru a le evita.

 

Iată care sunt cele mai mari 5 greșeli pe care le poți face atunci când cumperi cauciucuri de iarnă:

 

  • Neglijarea marcajelor și rating-urilor anvelopelor

Atunci când cumperi anvelope de iarnă, este esențial să acorzi atenție marcajelor și rating-urilor acestora. Aceste informații îți pot oferi o înțelegere detaliată a performanțelor anvelopelor în diferite condiții. De exemplu, marcajele M+S (Mud and Snow) indică faptul că anvelopele sunt potrivite pentru noroi și zăpadă, în timp ce simbolul fulgului de zăpadă montat pe vârful unui munte arată că anvelopele sunt omologate pentru condiții de iarnă severe. Rating-urile, cum ar fi indicele de viteză și cel de încărcare, trebuie, de asemenea, să fie luate în considerare.

 

  • Montarea incorectă a anvelopelor

O greșeală frecventă este neglijarea procedurii corecte de montare a anvelopelor de iarnă. Anvelopele trebuie montate în funcție de direcție și rotație, conform recomandărilor producătorului. Ele trebuie să fie și echilibrate corespunzător pentru a preveni vibrațiile nedorite și uzura neuniformă. Montarea corectă a anvelopelor este esențială pentru asigurarea unei aderențe și stabilități optime pe drumuri alunecoase sau acoperite cu zăpadă.

 

  • Neglijarea testelor și recenziilor

Pentru a face o alegere informată, ar trebui să cauți teste și recenzii ale anvelopelor pe care le iei în considerare. Aceste evaluări pot dezvălui detalii despre cum se comportă anvelopele în condiții reale de iarnă, cum ar fi tracțiunea pe zăpadă, aderența pe gheață și manevrabilitatea pe drumuri alunecoase. Opiniile altor șoferi și rezultatele testelor pot fi cu adevărat valoroase pentru a-ți ghida decizia.

 

  • Ignorarea datelor de fabricație

Data de fabricație a anvelopelor este uneori neglijată, dar este crucială. Anvelopele au o durată de viață limitată, iar cele mai vechi exemplare pot deveni fragile și să își piardă aderența. Verifică codul DOT de pe anvelope pentru a afla data de fabricație. Evită să cumperi anvelope care au fost stocate sau vândute de mulți ani. Mai bine caută anvelope de iarnă în gama prezentă pe altex.ro și alege produsele care se potrivesc mașinii tale. Cel mai important este să iei în considerare siguranța ta și a celor din jur, înainte de a pune pe primul loc costul investiției.

 

  • Cumpărarea pe bază de preț în exclusivitate

Alegerea anvelopelor de iarnă nu ar trebui să fie dictată exclusiv de preț. Deși bugetul este important, investiția în anvelope de calitate poate aduce beneficii semnificative pentru siguranța ta. Anvelopele ieftine pot avea performanțe mai slabe în condiții de iarnă, ceea ce poate pune în pericol atât siguranța ta, cât și integritatea mașinii. În schimb, ar trebui să găsești un echilibru între calitate și preț, alegând anvelope care oferă performanțe bune în raport cu bugetul tău.

 

În concluzie, alegerea anvelopelor de iarnă este un proces important care necesită luarea în considerare a mai multor factori, majoritatea ținând de siguranță și date tehnice. Neglijarea acestor aspecte poate avea un impact semnificativ asupra siguranței tale pe drumurile publice. Investițiile în anvelope de calitate, instalarea corectă și informarea adecvată te pot ajuta să conduci în siguranță indiferent de sezon.

 

Sursa foto: freepik.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!