6 servicii care sunt incluse în pachetele funerare

bunch flowers white table

Moartea este un fenomen firesc, însă, cu toate acestea, este extrem de emoționant pentru familia și apropiații persoanei decedate. Încă din cele mai vechi timpuri, se practică ritualul de înmormântare, în care cei vii își arată respectul, aprecierea și iubirea față de cei trecuți în neființă, comemorând-i cu ajutorul monumentelor funerare.

Companiile care oferă servicii funerare Bucuresti cu experiență în domeniu respectă tradițiile, obiceiurile și toate procedurile birocratice, fiind de un real ajutor pentru familiile îndurerate. Acestea pun la dispoziția tuturor diverse pachete funerare, care se încadrează în ajutorul de deces oferit de statul român. Cu alte cuvinte, familiile îndurerate se descurcă să organizeze o înmormântare onorabilă pentru prietenul sau membrul de familie care i-a părăsit. Există și cazul în care valoarea pachetului ales poate fi mai ridicată decât suma acordată de stat. Dacă dovadă plății este făcută, familia va primi suma întreagă de bani înapoi. În continuare vor fi prezentate serviciile care sunt incluse într-un astfel de pachet funerar.

1.      Consiliere

Șocul provocat de decesul unei persoane apropiate nu are margini, iar durerea resimțită poate atinge cote maxime, moment în care consilierea funerară oferită de specialiștii firmelor de pompe funebre poate fi de-a dreptul salvatoare. Etapele care trebuie să fie desfășurate sunt atent coordonate, astfel încât totul să fie parametri optimi.

2.      Sicriu

Sicriul este de nelipsit dintr-un pachet funerar și este echipat, de regulă, cu strictul necesar: orar mic, orar mare, pânză, lenjerie, capitonaj, pernă, cruce din lemn.

3.      Îmbălsămare

Folosită pentru întârzierea procesului de descompunere, îmbălsămarea este un serviciu necesar care face parte din pachetele funerare. Procedura trebuie să fie efectuată de către un specialist într-un laborator de specialitate, conform prevederilor legale, din moment ce este un proces care presupune folosirea unor substanțe concentrate.

4.      Pregătirea trupului neînsuflețit

Spălarea, îmbrăcarea, bărbieritul, cosmetică mortuară și poziționarea corpului în sicriu sunt pași nelipsiți din procesul de pregătire a trupului neînsuflețit.

5.      Transportul funerar

Sicriul în care se află trupul decedatului urmează să fie transportat prin intermediul mijlocului de transport special conceput, pus la dispoziție tot de firma de pompe funebre. În cazul persoanelor care au decedat în străinătate, tot firmele specializate asigura și serviciul de repatriere.

6.      Aspecte organizatorice

Întocmirea documentelor (certificatul de deces, certificatul de înhumare, autorizația de depunere la capela, pașaportul mortuar, dacă este necesar), pregătirea tuturor bunurilor de înmormântare (setul de prosoape, batiste și pachetele alimentare pentru pomană), aranjamentele florale și organizarea părăstasului sunt principalele aspecte organizatorice pe care specialiștii le au în vedere.

Ajutorul permanent, sprijinul fizic și psihic pe care firmele de pompe funebre le asigura sunt esențiale pentru familiile îndurerate, pentru a depăși această perioada copleșitoare din viață lor, iar pachetele funerare sunt special concepute pentru a acoperi orice nevoie.

Parteneri