• Home
  • Articole sponsorizate
  • 7 obiective turistice pe care le poți vizita, atunci când te-ai plictisit de stat la plajă în Bulgaria

7 obiective turistice pe care le poți vizita, atunci când te-ai plictisit de stat la plajă în Bulgaria

delfinariulvarna

Un sejur in Bulgaria nu trebuie să fie plictisitor! Dacă nu ești genul care vrea doar să lenevească pe plajă și să se bucure de apa mării, fă-ți lista de obiective pe care ai vrea să le vizitezi. Există din belșug locuri care merită cunocute.

Noi îți propunem 7 din cele mai atractive locuri pentru turiști:

1. Mănăstirea Aladja

Unul din cele mai vechi locuri religioase ale Bulgariei este mănăstirea Aladja (Aladzha). A fost construită în secolele XII-XIII de către călugării hermiți, fiind părăsită în secolele XV- XVI. Complexul este bine conservat, a fost delarat muzeu și deschis pentru turiști în 1906.

Chiliile și biserica amenajate direct în rocă de calcar, ocupând spațiul unor foste peșteri, sunt organizate pe două nivele. Înălțimea maximă este de 40 m, cu acces pe scări exterioare. Acest monument național are pereții pictați în culori vii, de unde vine și numele așezământului.

Legendele, comorile ascunse, atmosfera mistică atrag anual o mulțime de turiști, fiind printre cele mai populare obiective turistice ale Bulgariei.

Complexul monahal este situar în parcul natural Zlatni Pyasatsi, la doar 3 km de stațiunea Nisipurile de Aur și 17 km de Varna.

2. Aquapark Nessebar

Bulgaria are și o mulțime de parcuri de distracții, dar parcul acvatic cu cea mai mare varietate de atracții din Europa, Aquapark Nessebar, este unul din obiectivele care nu ar trebui omise.

Fie că vrei o zi activă, plină de senzații tari și adrenalină, sau relaxare la piscină, spa, jacuzzi, pe un fundal de râsete și veselie, acolo este locul perfect. Parcul are zeci de tobogane cu diferite înclinații, satisfăcând orice categorie de vârstă.

Curajos sau nu, în acest parc modern totul este foarte bine gândit, iar dacă se respectă regulamentele pentru fiecare zonă, acțiunea se desfășoară în deplină siguranță.

3. Capul Kaliakra

Capul Kaliakra, un veritabil monument al naturi, care se întinde în mare pe aproximativ 2 km, fiind cea mai lungă formă de relief de acest gen din bazinul Mării Negre, merită să-i acordați atenție.

Pereții stâncoși se ridică din mare la înălțimea maximă de 70 m și oferă un peisaj care îți taie respirația.

Istoria, legendele și ruinele vechii cetăți, care trădează trecutul, creionează o experiență unică. Cetatea Kali Akra datează din vremea dacilor, deci a fost martora multor lupte și tragedii.

Aceste locuri atrag atât pasionații de istorie, arheologie, cât și turiștii care vor să se bucure de priveliște și de minunățiile cuprinse în rezervația naturală din care face parte Capul Kaliakra.

4. Delfinariul din Varna

Unul dintre obiectivele turistice populare, un simbol al Varnei, este Delfinariul. Situat în partea de nord a parcului Grădina Mării, într-un cadru verde, Delfinariul este cu adevărat impresionant.

Clădirea futuristă, cu fațade din sticlă, apare ca un cub de 14 m înălțime. Găzduiește trei amfiteatre cu capacitatea de 1200 de persoane.

Acolo o să vedeți animalele marine în toată splendoarea lor, atât în demonstrații, cât și în piscine, stând la o cafea, într-un cadru unic. Delfinariul are amenajată o cafenea cu vedere la piscina delfinilor, dar și o terasă cu o panoramă asupra întregului golf.

5. Sozopol

Localitatea fondată din anul 610 î.Hr., care a purtat prima dată numele Antheia, iar mai apoi Apolonia, se numește azi Szopol. Este o așezare rămasă moștenire de la coloniștii greci din Milet.

Aceștia au construit acolo o statuie impozantă din bronz, a zeului Apollo. De aici și numele de Apolonia.

Zeul sănătății, soarelui și nu în ultimul rând al frumuseții, Apollo, veghează și azi asupra acestui oraș antic. Chiar dacă epoca de glorie a apus, siturile arhelogice, Muzeul de artă, clădirile conservate din perioada Renașterii atrag turiștii dornici să descopere poveștile și istoria locului.

6. Palatul Reginei Maria și Grădina Botanica din Balchik

Primele două obiective turistice ale Varnei sunt Castelul Reginei Maria și grădina aferentă castelului, devenită parc și grădină botanică.

Vorbim de o proprietate care era folosită de Regina Maria ca și reședință de vară, un domeniu de o frumusețe aparte, un etalon al acelor vremuri.

Palatul este mai atipic, o vilă impozantă, cu pereți albi, care combină elemente ale stilului maur, mediteranean și autohton.

Grădina acestui domeniu se întinde pe o suprafață de aproximativ 16 hectare și ascunde în acest tot unitar o mulțime de zone bine delimitate, care vă vor dezvălui minunății naturale.

Acolo trăiesc peste 3000 de specii de plante, din 35 de familii florale și 800 de genuri. În acel ”cuib liniștit”, o să vedeți numeroase specii aflate pe cale de dispariție.

7. Beglik Tash

Un obiectiv mai greu accesibil și nu foarte promovat se află în apropierea stațiunii Primorsko. Este vorba despre situl arheologic Beglik Tash. Acolo vă așteaptă de fapt un Sanctuar Tracic, un loc mistic, bogat în povești și legende, pe care nu îl întâlnești la tot pasul.

Locul de rugăciune închinat soarelui a fost ridicat de către un trib de traci din blocuri monolitice sculptate. Roca provenită din întărirea magmei a rezistat de-a lungul istoriei, așa că cercetările făcute aici au dezvăluit fel de fel de ritualuri pe care tracii le făceau.

Pentru a afla mai multe despre ceremoniile și încărcătura istorică a locului un ghid este extrem de util. Nu ezitați să mergeți pe urmele tribului ”Ești”. O să vedeți locuri interesante, unde pietrele vă duc într-o lume uitată și vă șoptesc câte au văzut de-a lungul vremii.

Bulgaria nu duce lipsă de locuri frumoase, de obiective ce merită vzitate, de povești care acaparează și te poartă în lumea minunată a fanteziei, care pe alocuri se împletește cu adevăruri istorice. Iar dacă ai pus ochii pe o vacanta in Bulgaria all inclusive, ofertele Filadelfia Turism sunt avantajoase.

Parteneri