Ai facultate dar și job? Acest articol e pentru tine

examen scaled 1

Dacă în paralel urmezi cursurile unei facultăți și lucrezi, part time sau full time, înseamnă că faci deja lucruri de care mulți alți tineri se feresc, spunând că e prea greu și că nu s-ar putea descurca. Felicitări ție că ai curajul și determinarea atât de necesare ca să răzbești în toate și mult succes în activitate! Numai că succesul se lasă deseori așteptat dacă urmezi doar căi ortodoxe și ești corectitudinea întruchipată în orice moment.

Situația te forțează la anumite practici

Situațiile prin care treci te forțează să jonglezi printre examene, task-uri, deadline-uri, seminarii, sesiuni, ședințe plus treburile și cumpărăturile casnice atât de necesare, în timp ce orele de somn se cer în număr de șapte în fiecare noapte.

Copiezi la examenele la care nu ai timp să înveți, ca măcar să nu îți complici viața cu restanțe prea multe – lucru care implică risipirea concediului de odihnă sau alte serii de învoiri jenante de la birou? Pe unde mai scoți cămașa dacă te dai peste cap la job ca să susții un examen la facultate pe care îl pici?

Ai opțiunea de a copia fără fițuici

În condiții de forță majoră și ca să eviți o nedreptate a sorții, poți folosi sisteme de copiat. Tehnologia a evoluat destul de mult la capitolul GSM la nivel general, căștile de copiat existând ca urmare a faptului că cineva sună, iar aparatul unde este introdus un nano SIM preia apelul și transferă audio către o cască wireless, care se află în ureche și care nu va fi sesizată, pentru că are o anumită dimensiune, culoare sau formă care te avantajează.

Nu va veni nimeni cu o lanternă pentru a verifica minuțios urechile examinaților. E ca și cum un meseriaș în construcții ar repara un perete, iar o denivelare invizibilă în mod normal ar fi găsită numai dacă s-ar apropia cineva cu o lanternă de acea zonă. Pentru că nimeni nu ar face acest lucru, denivelarea ar rămâne invizibilă la o inspecție sumară – la fel și în cazul sistemelor de copiat: sunt atât de mici, performante și silențioase încât nici nu vor exista pentru alții.

Dacă poți găsi pe cineva care să îți dicteze la o oră stabilită ceva din cursul care îți poate pune în pericol un an întreg de eforturi dacă nu îl treci, și dacă te comporți normal în timp ce transcrii ceea ce auzi, totul este perfect în regulă și treci de acest examen problematic mult mai ușor.

Amintește-ți să îți vezi interesul

La job poți încerca același lucru? Dacă testarea periodică a ta ca angajat sau testarea pentru schimbarea unui departament îți permite să folosești o cască de copiat, sau dacă ai nevoie neapărată de un job și trebuie să treci testul scris de angajare susținut la sediul firmei, pentru că altfel nu îți poți plăti chiria sau rata la facultate, atunci trece-ți peste inimă, lasă deoparte mândria de moment și vezi-ți interesul real și pe termen lung.

Fă ce trebuie ca să te asiguri că poți merge la drum mai departe. Fiindcă ai mers deja pe un drum greu și știi că drumul tot greu se anunță a fi încă o vreme. Și-ți trebuie putere pentru el.

Parteneri