7 sfaturi pentru a gasi un service auto bun

7 sfaturi pentru a gasi un service auto bun

Pentru a gasi un service auto bun, de incredere, care presteaza o munca calitativa si are preturi decente, trebuie urmati niste pasi foarte importanti pe care ii voi detalia putin mai jos.

Pentru a mentine masina intr-o stare de functionare optima, trebuie avut grija de aceasta. Inainte de a te gandi sa iti duci masina la un service auto care are preturi foarte mici , gandeste-te ca prin participarea la trafic cu o masina neingrijita nu doar viata ta este pusa in pericol, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Preventia ramane cea mai buna metoda prin care iti poti feri masina de reparatii.Trebuie sa respecti  mereu programul de service al autovehiculului tau. In manualul masinii vei gasi toate lucrarile de intretinere care trebuie efectuate.

Urmeaza urmatorii pasi pentru a gasit un service auto bun:

Research online – cauta pareri pe internet

Inainte de a efectua orice reparatie asupra masinii tale este bine sa te informezi. O modalitate eficienta si la indemana tuturor ar fi o simpla cautare pe internet dupa cuvintele  ,,service auto”.

Simpla ta cautare iti va genera o lista cu service-uri auto. De exemplu, eu fiind din Cluj, am cautat in Google urmatoarea expresie: „Pareri Service Auto Cluj„.

Creaza o lista scurta

In urma cautarii tale online ai primit o lista cu service-uri auto. Pentru crearea unei liste scurte trebuie sa reduci cat de mult posibil lista, la cele mai bine cotate service-uri, adica service-urile care au cele mai bune review-uri. Gandeste-te ca review-urile au fost lasate de catre clientii care au pus piciorul in incinta acelui service. Daca vei observa ca un service are doar review-uri negative, este de preferat sa il eviti. Este de asteptat ca nici un service sa nu aiba doar review-uri pozitive deoarece nu ai cum sa multumesti pe toata lumea. In urma alcatuirii listei tale ai putea sa iti intrebi cunostiintele, familia, prietenii despre acestea.

Asigura-te ca service-ul auto e autorizat RAR

Dupa ce ai facut lista scurta cu service-uri urmatorul pas pe care ar trebui sa il urmezi este sa te asiguri ca acesta este autorizat de catre Registrul Auto Roman. Ca un service sa poata sa efectueze lucrari mecanice si de intretinere auto acesta trebuie sa fie autorizat si sa aiba expusa autorizatia intr-un loc vizibvil clientilor.

Se estimeaza ca in prezent exista mii de service-uri care efectueaza lucrari auto in mod ilegal.

Obtine o oferta

Dupa ce ai redus si mai mult lista de service-uri urmatorul pas este cererea unei oferte personalizate. Este foarte important sa stii cat te poate costa o reparatie auto inainte chiar sa pasesti in service . Bineinteles acest lucru este fezabil atat timp cat stii ce are masina ta si ce lucrari de reparatii auto trebuie efectuate.

Asigura-te ca oferta primita de la service-ul auto cuprinde piesele, manopera cat si TVA-ul.

Asigura-te ca service-ul auto iti poate inmana un deviz de lucru

Este foarte important ca orice service auto sa inmaneze clientilor devize auto, pentru ca asa vei avea o evidenta clara asupra aceea ce a fost facut pe masina ta.

Asigura-te ca iti vor fi inapoiante piesele schimbate

La finalul oricarei lucrari mecanice poti cere mecanicului sa iti arate toate pisele care au fost inlocuite. Este de datoria ta sa te asiguri ca ai primit piesa pe care ai platit-o.

Garanții

Este foarte important ca service-ul pe care l-ai ales sa ofere garantii.Garantiile pot varia foarte multe intre service-uri, asa ca intrebati din timp.

Concluzii:

Cu siguranta gasirea unui service auto de incredere este dificila, dar daca urmezi sfaturile de mai sus va fi mult mai usor sa gasesti un service auto de incredere. Voi ce experiente aveti? Mergeti mereu la acelasi service auto sau in functie de nevoi cautati inainte de a ajunge cu masina pe rampa?

Parteneri