E adevărat că vapingul te ajută să slăbești?

Legătura dintre fumat și slăbit este cunoscută, dar te-ai gândit și la o eventuală legătură între vapat și slăbit? Nicotina naturală, din țigări, care scade pofta de mâncare, este cunoscută pentru menținerea oamenilor la o greutate normală – deși într-un mod nesănătos, așa că apare întrebarea: poate fi vaparea nicotinei sub formă de e-lichid o metodă mai bună de pierdere în greutate?

Vapingul, un inhibitor al apetitului?

Un fumător este adesea descris ca fiind slab, chiar palid. În afară de tonusul pielii, fumătorii înrăiți renunță de multe ori să mănânce din cauza nicotinei, care face ca foamea să dispară și într-o măsură și pofta de mâncare. Tot adesea, se crede, de multe ori pe bună dreptate, că o persoană care renunță la fumat începe să aibă poftă crescută de mâncare și drept consecință ia în greutate în scurt timp.

Nicotina găsită în tutun și implicit în țigări este un excelent inhibitor natural al apetitului. Dacă din acest motiv fumezi, crezând că ajută la pierderea în greutate, află că ar putea exista o modalitate mai bună de a slăbi fără a inhala gudron, monoxid și substanțe cancerigene.

Se observă clar cum vapingul devine din ce în ce mai des un înlocuitor adoptat de mii și zeci de mii de fumători în plus în fiecare an, în încercarea lor de a scăpa de mirosul și murdăria țigărilor obișnuite. Țigările electronice, fiind atât de puțin dăunătoare comparativ cu cele normale, ar putea chiar să devină etapa intermediară dintre statutul de fumător și cel de nefumător.

Sunt deja milioane de oameni în fiecare țară care astăzi vapează în loc să fumeze. În țigările electronice se pune e-lichid pe bază de nicotină, încălzit până se vaporizează, ca să poată fi inhalat. Modul de acțiune este similar cu modul în care se fumează o țigară. E-țigările electronice nu sunt recomandate nefumătorilor, dar sunt recomandate fumătorilor care au astfel posibilitatea să obțină doza necesară de nicotină pentru organismului dependent de acest drog.

Și iată răspunsul la întrebarea de mai sus: da, nicotina din e-lichid va tăia pofta de mâncare la fel ca o țigară, așa că tu, ca fumător, poți renunța cu încredere la țigări fără să dai iama în dulciuri și prăjituri, așa cum știai că se întâmplă.

Ajută vapingul la pierderea în greutate?

Dar una este să nu te îngrași dacă abandonezi fumatul în favoarea vapatului și alta este să slăbești datorită vapingului. Nu sunt dovezi clare care să arate că vaparea poate ajuta la pierderea în greutate, dar cu siguranță nu te vei îngrășa după ce vei renunța la fumat.

Dacă un fumător renunță brusc și complet la nicotină, consumul excesiv, compulsiv, de alimente acoperă pofta de țigări, o amână, o diminuează – principiul cauză-efect. Prin vapare, nicotina continuă să își facă efectul și nevoia de compensare cu alimente dispare, așadar greutatea se menține, la fel și nivelul mai scăzut al poftei de mâncare, totul într-un mod mult mai puțin dăunător. Iar pentru faptul că face mai puțin rău decât țigara obișnuită, țigara electronică este de preferat.

Vapingul este un joc, de fapt, la finalul căruia în mod normal câștigă cel care a renunțat la fumat și, desigur, la nicotină, dar fără să treacă prin schimbări majore și prin efecte nedorite (sevraj tabagic, creștere în greutate etc.). Prin vaping, dependența de nicotină se menține, așa că este important să reduci treptat nivelul de nicotină, astfel încât să nu îți supui corpul niciunui stres. De gesturile de fumător se scapă ușor – pe nicotină cade accentul și concentrarea. În e-lichid se pot regăsi diferite concentrații ale nicotinei. Trebuie doar să știi ce lichid să alegi.

Lichid vape cu aromă dulce și fructată

Motivul pentru care fumătorii devorează dulciuri atunci când renunță la fumat e că tutunul conține destul de mult dulce. Pe lângă dependența de nicotină, fumătorul este obișnuit și cu dulcele. Punând lichid de vapeing aromat cu fructe sau cu alte arome dulci, sunt satisfăcute ambele nevoi în același timp. Nu-i așa că e o veste foarte bună?