A început demolarea Uzinei 1 Mai din Ploiești. În locul fabricii se va construi un mall

 

Considerată pe vremuri cel mai mare producător de utilaj petrolier, fosta Uzină 1 Mai a avut o soartă pecetluită după 1989. În urmă cu aproape trei decenii, fosta uzină avea aproximativ 18.000 de angajați. Acum, însă, la Uzina 1 Mai a început demolarea mai multor hale de reparații mecanice și a unor birouri. În locul lor se va construi un nou mall.
Uzina 1 Mai din Ploiești era pe vremuri cel mai mare producător de utilaj petrolier. 18.000 de angajați aveau, înainte de Revoluție, asigurat aici un loc de muncă. Aici se lucra în trei schimburi, iar comenzile curgeau gârlă. Să nu uităm că uzina era considerată cea mai mare din Sud-Estul Europei. Poate și pentru că rezultatele erau de excepție, de 23 august, coloanele de participanți la defilare se formau de aici. Erau atât de mulți muncitori la 1 Mai încât, la defilare, aceștia ocupau tot Bulevardul Independenței.
Revoluția din Ploiești a început tot aici. Poveștile urbane spun că muncitorii aflați la primul schimb, în momentul în care au auzit ce se întâmplă în București, au oprit lucru și au încercat să iasă pe poarta fabricii.citești
Unii spun că de teama „poporului” porțile mari de la 1 Mai au fost sudate, pentru a nu permite angajaților să iasă pe stradă. Alții însă spun că aceasta este numai o poveste. Societatea apoi s-a privatizat și, la fel ca în multe cazuri, nu a fost scutită de blestemul insolvenței și a datoriilor acumulate la bugetul de stat.
Anul trecut a apărut un zvon cum că în locul fostei uzine va fi construit un nou mall. La scurt timp, zvonul s-a confirmat.
Deja existau planuri cu privire la noua construcție care urma să fie ridicată pe terenul de unde, aproape câteva decenii, au plecat în toată lumea cele mai apreciate utilaje petroliere.
Ieri seară, un ploieștean a semnalat la redacția Observatorulph.ro faptul că a început demolarea Uzinei 1 Mai. Informație care este confirmată prin anunțul postat aproape de zona de șantier, unde au fost montate plase de protecție.
Preluat din Observatorulph.ro