• Home
  • Prima
  • A murit Charles Aznavour, ultimul gigant al cântecului francez

A murit Charles Aznavour, ultimul gigant al cântecului francez

aznavour 1

Cântăreţul francez Charles Aznavour a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat agenţii de presă ai artistului, potrivit AFP, citată de stiri.tvr.ro

Anul acesta, Charles Aznavour a fost nevoit să-și anuleze mai multe concerte din cauza unei fracturi la braț, lucru care nu l-a împiedicat să cânte și să se gândească la următoarele spectacole.

“La Boheme”, “Emmenez-moi”, “For me formidable”, sunt doar câteva dintre cântecele care au cucerit inimile multor generații de iubitori ai muzicii sale. A concertat cu succes și în România.

Avea doar 1,60 m, dar mult farmec personal, era extrem de perseverent și s-a făcut remarcat prin vocea să particulară. A cântat în opt limbi străine.

Charles Aznavour a avut o carieră impresionantă în cinematografie, unde a jucat în peste 90 de filme.

De-a lungul impresionantei sale cariere, Charles Aznavour a cochetat și cu filmul. “Moș Goriot”, o coproducție franco-belgiano-română, la care a colaborat și Televiziunea Română, a fost printre ultimele roluri jucate de marele artist.
Ultimul gigant al cântecului francez, Charles Aznavour obișnuia să spună că nu este bătrân și că doar este în vârstă, dar cu multă poftă de viață.

El s-a născut în 1924, la Paris. De origini armene, artistul și-a început cariera la nouă ani și a cântat până în ultima clipă.
A fost căsătorit de trei ori și a avut șase copii.

Parteneri