A murit fiul lui Constantin Brâncuşi

John Constantin Brâncuși Moore, fiul nerecunoscut al lui Constantin Brâncuși, a decedat pe 11 noiembrie, la vârsta de 82 de ani, la Paris, scrie Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.
John Constantin Brâncuși Moore a fost un foarte bun fotograf la cabaretul Crazy Horse din Paris.
Mama lui John Moore, pianista Vera Moore, a ajuns la maturitatea artistică la sfârșitul anilor ’20, perioadă în care l-a cunoscut pe Brâncuși la Londra. Relația lor era celebră în lumea artiștilor. Fructul acestei relaţii, nașterea lui John în 1934, a rămas unul interzis, scrie pressone.ro.
În certificatul său de naștere există trei prenume: John, Constantin și Brâncuși. La numele tatălui este un spațiu gol.
Vera Moore i-a cerut fiului ei să nu vorbească niciodată despre identitatea tatălui său. John Moore l-a văzut o singură dată pe Brâncuși, pentru câteva secunde, de la volanul mașinii cu care își conduse mama la atelierul sculptorului din Impasse Ronsin (Paris). S-au privit puțin, apoi ușa s-a închis în urma tatălui. Pentru John Moore, faptul că Brâncuși l-a respins a rămas o rană deschisă. A trăit cu povara asta aproape întreaga sa viață.
John Constantin Brâncuși Moore, fiul nelegitim al sculptorului Constantin Brâncuşi, este subiectul documentarului „În căutarea tatălui pierdut”, realizat de Ionuţ Teianu.
Scenaristul și regizorul român Ionuț Teianu, stabilit în 1991 în Franța, l-a întâlnit pe John Moore în 2012, an în care acesta s-a adresat justiției franceze pentru a obține recunoașterea publică a ascendenței sale paterne.

Sursa – RTV.NET