A murit Karl Lagerfeld, un guru al modei care considera că „imprimeurile florale sunt pentru femeile plinuţe şi mature”

 

Lumea modei internaţionale este în doliu, după ce creatorul german Karl Lagerfeld, născut la 10 septembrie 1933 în Hamburg, a murit marţi la prânz la vârsta de 85 de ani.

Directorul de creaţie al caselor de modă Chanel şi Fendi a fost internat de urgenţă luni la Spitalul American, din Paris Neuilly-Sur Seine, relatează revista franceză Closer, potrivit Agerpres.

Distribuie prietenilor

Deocamdată, nu au fost confirmate cauzele decesului său.

În afară de a fi un guru al modei şi un creator de forme inimaginabile, Lagerfeld a fost cunoscut şi pentru imaginea sa sobră (mereu îmbrăcat în negru şi cămaşă albă şi purtând nelipsiţii ochelari de soare), dar şi pentru afirmaţiile sale deranjante.

În 2012 nu a ezitat să o considere pe cântăreaţa Adele „prea grasă”, să spună că „imprimeurile florale sunt pentru femeile plinuţe şi mature”, sau să considere „clasa mijlocie ca lipsită de clasă”.

Nu se ştie ce se va întâmpla cu averea sa. Nu-i plăcea să vorbească despre asta şi spunea despre sine că este „nemuritor”. Necăsătorit şi fără copii, nu se ştie cine îl va moşteni, în afară de celebra lui pisică Choupette, pe care a transformat-o într-o adevărată vedetă pe reţelele de socializare.