Iohannis: Dezvoltarea durabilă a unei comunități de afaceri puternice are nevoie de un angajament politic pe termen lung

Președintele Klaus Iohannis a primit, marți, o delegație a SMEunited, asociația europeană a întreprinderilor mici şi mijlocii, condusă de Ulrike Rabmer-Koller, Președinte SMEunited, alături de conducerea Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii au fost dezbătute subiecte legate de evoluția economiei europene, din perspectiva stimulării antreprenoriatului și competitivității IMM-urilor.

SMEunited este o organizație recunoscută la nivelul UE și reprezintă vocea a peste 12 milioane de IMM-uri din toate statele membre ale Uniunii Europene. România participă la activitatea SMEunited prin intermediul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

„Președintele României a evidențiat faptul că dezvoltarea durabilă a unei comunități de afaceri puternice are nevoie de un angajament politic pe termen lung, care să contribuie la consolidarea Pieței Interne a Uniunii Europene, o condiție esențială pentru întărirea competitivității economiilor statelor membre ale Uniunii. Președintele Klaus Iohannis a reliefat și importanța unei abordări conjugate, care să aibă în vedere coeziunea și competitivitatea economică, ca priorități la nivelul politicilor publice ale statelor membre și ale UE în ansamblu”, arată comunicatul citat.

De asemenea, preşedintele României a subliniat importanța politicilor și măsurilor concrete pentru susținerea antreprenoriatului, inovării și competitivității, prin valorificarea oportunităților generate de economia digitală. Un element esențial în acest sens este legat de necesitatea actualizării și îmbunătățirii actualului cadru de politici ale Uniunii Europene pentru IMM-uri.

„Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că, în contextul mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, pentru a marca importanța deosebită a antreprenoriatului pentru dezvoltarea economică, va avea loc la Palatul Cotroceni, în data de 10 aprilie a.c., conferința „European Entrepreneurship Forum”, eveniment aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Forumul, organizat la inițiativa CNIPMMR, își propune să actualizeze cadrul de politici necesare pentru susținerea dezvoltării segmentului antreprenorial european în contextul noilor provocări la nivel internațional”, se precizează în comunicat.

AMPress