• Home
  • Știri
  • A murit Sanda Manu. Ministrul Culturii: Regizor de teatru şi profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al şcolii şi culturii româneşti

A murit Sanda Manu. Ministrul Culturii: Regizor de teatru şi profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al şcolii şi culturii româneşti

sanda manu

Sanda Manu, regizor de teatru şi profesor universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, a murit la vârsta de 89 de ani.

Anunţul a fost făcut de actriţa Oana Pellea, pe pagina de Facebook.

„Când îţi pleacă o parte din suflet… îl petreci în Tăcere. Bucata mea de suflet care a plecat la Domnul, astăzi, în Săptămâna Luminată… Doamna Sanda Manu… Tăcere. Rugă. Multă Iubire. Enormă recunoştinţă. Şi iar… Iubire. Şi iar… tăcere. Sanda… Un bici cu vârful muiat în iubire. A învăţat generaţii la rând rigoare şi emoţie, inteligenţa actului scenic, bunul-simţ pe scenă şi bunul-simţ în viaţă, eleganţa, clasa, rasa pe care trebuie să le aibă un actor. Ne-a fost patru ani mamă, tată, profesoară, mentor, duşman, cel mai bun prieten – deci profesor ideal. Dumnezeu să-i ţină sufletul în Pace şi Lumină!”, a scris Oana Pellea.

La rândul său, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că a aflat cu trsiteţe despre „plecarea dintre noi a Sandei Manu”, despre care afirmă că a fost unul dintre românii care şi-au adus contribuţia la îmbogăţirea culturii noastre, precum şi la recunoaşterea valorii acesteia în lume.

„Regizor de teatru şi profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al şcolii şi culturii româneşti, un om apreciat de colegi şi public, iubit de apropiaţi şi regretat acum de noi toţi.
Uneori, cuvintele par de prisos, iar nouă nu ne rămâne decât să îi păstrăm vie memoria. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanţe celor apropiaţi!”, a transmis Lucian Romaşcanu.

Sanda Manu s-a născut la 6 august 1933 şi a fost căsătorită cu actorul Ştefan Tapalagă.

Parteneri