A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

A trecut la Domnul ultima reprezentantă a grupului de partizani de la Nucşoara

0 998

A murit un simbol al luptei anticomuniste, poate ultimul. A murit Elena Arnăuţoiu, ultima reprezentantă a grupului de partizani de la Nucşoara.

A fost sora lui Toma şi Petre Arnăuţoiu, conducătorii grupului „Haiducii Muscelului” din rezistenţa anticomunistă a anilor ’50, anunţă Memorialul Închisoarea Piteşti.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Elena Arnăuţoiu a trecut la Domnul la puţin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani. Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii legate de înmormântare pentru cine doreşte să participe”, anunţă portalul Memorialul Închisoarea Piteşti, scrie Mediafax.
”Elena Ion Arnautoiu s-a alăturat părinţilor săi Ion şi Laurenţia morţi în închisoare, fratilor săi Toma şi Petre executaţi în Valea Piersicilor! O dată cu dumneaei a murit o întreagă epocă, a murit un model de demnitate şi verticalitate. Am cunoscut-o, am apreciat-o, am ajutat-o să-şi îndeplinească una dintre ultimele dorinţe – să se roage la Crucea Haiducilor din Nucşoara de lângă Mausoleul Mateias! Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească!”, notează Cătălin Nedelcu, administratorul paginii de facebook ”Destine frânte în inchisorile comuniste”

Sursa – Stirilekanald.ro

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult