A murit unul dintre cei mai mari antrenori ai României

marasescu  Personalitate cu o influenţă excepţională asupra a zeci de generaţii de sportivi, antrenorul de atletism, Nicolae Mărăşescu, a decedat duminică dimineaţă, la 78 de ani, în urma unui stop cardiac generat de infecţiile apărute după ce, anul trecut, s-a operat la picior. În vârstă de 78 de ani, Mărăşescu era internat în secţia de terapie intensivă la spitalul Bagdasar-Arseni, scrie prosport.ro
Ghinionul a făcut ca legendarul antrenor să ajungă, în primăvara anului trecut, la Spitalul Municipal din Bucureşti, unde voia să se opereze la genunchiul drept. „Căzuse pe gheaţă cu ceva timp înainte, se operase, dar era nemulţumit pentru că suferea unele dureri şi şchiopăta. A vrut o nouă intervenţie chirurgicală, ca să scape de dureri. A doua operaţie a fost fatală, pentru că a luat în spital două bacterii. A făcut infecţie intraspitalicească, starea i s-a înrăutăţit din ce în ce mai tare. Azi (n.r. – duminică, 7 august 2016) a murit”, a povestit pentru ProSport purtătoarea de cuvânt a Federaţiei Române de Atletism, ziarista Cristina Vladu.
Cătălin Tolontan scria, pe 18 iulie, pe blogul său, că Nicolae Mărăşescu s-a infectat cu bacteriile piocianic şi klebsiella la Spitalul Municipal. După intervenţia din luna mai a anului trecut, pe care apropiaţii spuneau că a cerut-o personal, deşi nu era imperios necesară, Mărăşescu a intrat în comă. Şi-a revenit parţial după 2 săptămâni, dar de infecţii n-a scăpat, starea sa s-a agravat permanent, iar în mai 2016 a ajuns la Institutul „Matei Balş” în stare critică, cu septicemie.

Nicolae Mărăşescu a practicat atletismul de performanţă la clubul Steaua. A fost unul dintre cei mai importanţi tehnicieni din istoria atletismului, reuşind să creeze, pe bandă rulantă, campioane mondiale şi olimpice.