AM Press Logo
Muzeul Pietrei

A venit timpul timpul să schimbi instalația sanitară? Află care sunt tipurile de robinete recomandate de instalatori!

Există o regulă nescrisă care spune că începutul sezonului cald este ideal pentru renovări și reparații în casă. Instalația electrică și cea sanitară sunt cele două mari componente esențiale pe care trebuie să le dețină o locuință și necesită permanent atenția cuvenită din partea locatarilor. 

Spre deosebire de sistemul electric dintr-o casă, instalația sanitară este cea care suferă reparații sau schimbări frecvente din cauza volumului mare de apă care trece prin țevi, coturi, garnituri și robinete. În timp, la nivelul acestora se pot depune calcar și diverse reziduuri sau se poate forma rugină, care afectează integritatea materialelor. În momentul în care sunt necesare astfel de lucrări, este recomandat să se apeleze la instalatori calificați pentru a le efectua, evitându-se astfel incidentele nedorite. 

Cea mai importantă piesă la o instalație sanitară este robinetul, pentru că acesta întrerupe, reglează sau restabilește circulația apei prin conducta pe care este montat. Dacă acest dispozitiv se deteriorează, atunci nu se va închide corespunzător și va determina apariția scurgerilor de apă.

 

Iată ce trebuie să faci atunci când este necesară o reparație la robinet:

 

  1. Este important să deții mai multe tipuri de robinete 

Fie că este vorba de o lucrare ușoară prin care se dorește schimbarea unei țevi, fie de o urgență produsă de ruperea robinetului sau a bateriei, primul pas pe care trebuie să-l faci este să oprești alimentarea cu apă în locuință, pentru a evita o posibilă inundație. Apelează la un instalator profesionist, pentru că acesta va ști cum să acționeze după constatarea defectului. De regulă, va veni pregătit cu piese de schimb, dar îți va recomanda să achiziționezi produse de calitate, realizate din materiale adecvate, precum alama, policlorura de vinil sau polipropilena.

În funcție de necesități, găsești o gama largă de robinete de la nicometaltub.ro – atât pentru trecerea apei  cu manetă, fluture sau cu hollender, cât și pentru racorduri și instalații. De aceea, este bine să ai în casă mai multe tipuri de astfel de accesorii, pentru că nu se știe niciodată când va fi nevoie să fie schimbate. 

 

  1. Robinetele din alamă oferă un montaj ușor

Alama șamotată la cald este un material din care sunt fabricate anumite robinete de trecere prin care circulă fluide non-agresive. Este extrem de simplă montarea acestuia și, de regulă, se realizează acolo unde se face racordul de apă cu bateria de la chiuvetă. Instalatorii sunt de părere că aceste modele nu au durată mare de viață și, de aceea, trebuie evitată folosirea în locuri unde debitul de apă este mare.

 

  1. Polipropilena este ideală pentru instalațiile sanitare interioare

Prescurtat PPR, este un material plastic rezistent la căldură, mai eficient decât PVC-ul (policlorura de vinil). Datorită acestui aspect, robinetele din PPR sunt ideale pentru diferite racorduri și țevi prin care trece apă caldă sau rece, după ce a fost procesată în centrala termică. Mult mai accesibile la preț față de alte modele, oferă siguranță pe termen lung și nici nu prezintă riscul de rugină. 

 

Consultă un specialist și informează-te cu ce fel de produse lucrează, pentru că este extrem de important să știi materialul din care sunt confecționate robinetele și țevile din cadrul instalației sanitare.

 

sursa foto: unsplash.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!