• Home
  • Articole sponsorizate
  • CRIZA COVID19: Top 3 metode de relaxare pentru acasă Îngrijește-te, fii pozitiv și vei rămâne sănătos!

CRIZA COVID19: Top 3 metode de relaxare pentru acasă Îngrijește-te, fii pozitiv și vei rămâne sănătos!

Măsurile luate de autorități pentru a stopa răspândirea coronavirusului au creat nemulțumire în rândul multor persoane. Cu atât mai mult cu cât starea de urgență s-a prelungit și a depășit o lună! Deși regulile au fost impuse pentru binele populației, oamenii, se pare, resimt greu efectele neplăcute ale lipsei de socializare și sunt tot mai afectați de perioada lungă petrecută în casă. 

O treime dintre români se tem că vor muri de coronavirus

Psihologii spun că această schimbare  bruscă a stilului de viață i-a făcut pe mulți oameni anxioși sau chiar depresivi. Autoritățile au pus la dispoziția populației o linie telefonică pentru suport psihologic (0800070030), iar specialiștii afirmă că foarte multe persoane au apelat acest număr de urgență. Un studiu IRES, dat publicității la finalul lunii aprilie, arată că românii sunt tot mai copleșiți de griji. Datele arată că  patru din zece persoane stau cu frică, deoarece cred că nu vor mai avea resurse pentru un trai decent dacă această criză va continua. De asemenea, o treime se tem pentru viața lor, în contextul  epidemiei actuale. 

Psihologii spun că este important să fii realist și să te gândești la viitor, dar nu trebuie să vezi doar partea goală a paharului. E necesar să  alungi gândurile negre și să fii optimist.

Iată 3 metode de relaxare care te vor scăpa de orice grijă!

  • Stai, doar stai! 

Specialiștii spun că oamenii au pierdut de-a lungul timpului plăcerea de a sta, fără a se gândi la ceva anume. Acest lucru este un fel de meditație, de eliberare a energiilor negative și e absolut necesar ca din când în când să încerci să faci asta.  Eliberează-ți mintea de orice griji și …stai!  Pentru o relaxare deplină, scufundă-te în fotolii puf de la Lazyboy și uită de orice griji. După o jumătate de oră petrecută astfel, cu siguranță te vei simți mai bine! 

  • Folosește uleiuri esențiale 

Unul dintre cele mai dezvoltate simțuri este cel al mirosului. O aromă plăcută, care te duce cu gândul la ceva drag, cu siguranță va avea un efect relaxant asupra ta.  

Mirosul accesează sistemul limbic al creierului, adică un fel de  centrul al emoțiilor. Acesta este și motivul pentru care un anumit parfum îți trezește instant amintiri. Pentru a scăpa de stres, poți pune în candele speciale câteva picături (două-trei) din următoarele uleiuri esențiale: lavandă, cedru, ylang-ylang sau bergamotă. Dacă ai nevoie de mai mult calm și concentrare, încearcă o combinație de portocală și mușețel. 

  • Ascultă muzică 

Muzica este un balsam pentru suflet și minte! Studiile arată că anumite sunete au efecte benefice asupra creierului și pot induce o stare de calm și liniște interioară. 

Muzica echilibrează, iar în unele țări este folosită inclusiv pentru tratarea anxietății și a depresiei la bolnavii internați în anumite centre speciale. Dacă ești nervos, încearcă, totuși, să nu asculți muzică rock sau electronică, chiar dacă stilurile acestea îți sunt pe plac. Pentru a reduce ritmul cardiac și a te calma rapid, jazz-ul sau muzica clasică sunt “ritmuri” mai potrivite. 

Așadar, sănătatea ta depinde în mare măsură de tine! Acționează din timp și ai grijă de minte, suflet și trup! Doar așa te vei menține optimist și sănătos!

sursa foto: shutterstock.com

Parteneri