AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Acțiune comună USR și REPER. Europarlamentarii din cele două formațiuni cer întâlniri cu premierul olandez pe tema Schengen

Europarlamentarii USR și REPER solicită întâlniri cu premierul Olandei și parlamentarii olandezi pentru a lămuri rezervele asupra aderării României în Schengen, potrivit comunicatelor de presă ale celor două partide.

Această acțiune comună a celor două partide e o premieră după ce Dacian Cioloș și alți membri din vechiul PLUS au părăsit USR și au creat REPER, partid condus acum de copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Potrivit g4media.ro, delegațiile USR și REPER din Parlamentul European au trimis sâmbătă două scrisori comune către premierul Olandei, Mark Rutte, și Camera Reprezentanților din parlamentul olandez prin care cer o întâlnire cu șeful guvernului și o discuție cu comisia de afaceri europene pe subiectul accesului României în spațiul de liberă circulație Schengen.

Rutte și partidul său fac parte din grupul european Renew, ca și USR și REPER.
Cererea celor 8 europarlamentari români din grupul Renew Europe vine în urma moțiunii pe care parlamentarii olandezi au adoptat-o ​​pe 20 octombrie, la doar o zi după Rezoluția Parlamentului European de susținere a aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

”Partidul politic pe care îl reprezentați și Coaliția pe care o conduceți au o responsabilitate în fața poporului olandez, dar în egală măsură în fața românilor și a restului cetățenilor europeni. Deciziile legate de Schengen nu ar trebui să fie conduse doar de agendele naționale, ci de o perspectivă mai largă și de o analiză atentă a efectelor acestora față de toți europenii. Ne oferim să facem tot ce ne stă în putere pentru o decizie pozitivă a guvernului olandez în vederea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în cererea eurodeputaților USR și REPER trimisă către premierul Rutte.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!