• Home
  • Știri
  • Actorul Valentin Uritescu s-a stins din viață

Actorul Valentin Uritescu s-a stins din viață

valentin uritescu

Vineri seară, actorul Valentin Uritescu a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani.

Actorul Valentin Uritescu, cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru şi film, a dat viaţă unor roluri pe cât de diversificate, pe atât de ofertante precum Sergentul Şaptefraţi din serialul TV „Lumini şi umbre” semnat de Andrei Blaier, personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi” în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din „Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

Născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul „M. Filotti” din Brăila (1963-1968). A mai jucat, de asemenea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti (1981-1990), potrivit volumului „1234 cineaşti români” (Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1996) şi Cinemagia.ro.

Potrivit rtv.net, actorul suferea de Sindrom Extrapiramidal, asemănător cu boala Parkinson, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se înrăutăţise, astfel că ar fi avut inclusiv zile în care nu putea să vorbească.

Valentin Uritescu fusese internat miercuri, 11 mai 2022, la spital, din cauza tensiunii. Soția acestuia, Valeria Uritescu nu a putut oferi foarte multe informații la acea vreme, însă situația soțului ei era una îngrijorătoare.

„Ar suferi foarte mult să afle că a apărut altceva în presă. Este bolnav de ani de zile. Are o vârstă, cumva este în firescul lucrurilor… Am vrut să merg la el în vizită azi, dar am primit telefon și aștept să văd ce spun medicii după aceste investigații.
El nu mai filmează de ani de zile, nu mai joacă teatru… Oamenii cumva exagerează. Sigur că și eu sunt foarte îngrijorată…”, a declarat recent soția actorului pentru Fanatik.

Parteneri