Adina Vălean, acceptată de Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar European

Europarlamentarul liberal Adina Valean, propusă de guvernul Orban pentru funcția de comisar european din partea României, a fost acceptată de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru portofoliul Transporturilor.

Vălean a fost propusă pentru a ocupa această funcție, alături de europarlamentarul Siegfried Mureșan. Ursula von der Leyen solicitase guvernului anterior și un candidat femeie.

Potrivit premierului Orban, candidatul ales va fi audiat și în Parlamentul României, înainte de a răspunde întrebărilor în comisia de specialitate a Parlamentului European.

Distribuie prietenilor

„România a transmis astăzi (miercuri – n.r.) două nume de candidați pentru postul de comisar. Ambii candidați au avut interviuri cu președintele ales și s-au descurcat bine. Președintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului „Conectarea Europei” (Connecting Europe Facility – n.r.), prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene, citat de Mediafax.

Adina Vălean este la al treilea mandat de eurodeputat.

Sursa – stiri.tvr.ro